16/10/13

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Η στρατηγική μας παραμένει το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


Για τα όσα ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφορικά με την ανεργία, τη μείωση των μισθών, την παραγωγικότητα, την κατάσταση των τραπεζών σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τις υποθηκεύσεις ακίνητων περιουσιών στις τράπεζες και τους κινδύνους που απορρέουν, ορθώς διαπιστώνει ότι δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες.
Δυστυχώς, η οικονομία του τόπου αφέθηκε για πέντε χρόνια στον αυτόματο πιλότο και τα όσα

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών


Οι απολαβές των Υπουργών είναι κατά 40% μειωμένες, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί προϋπολογισμού του 2013 Νόμο, σκοπός του οποίου είναι να αναπροσαρμοστούν οι πρόνοιες για τους δημοσιονομικούς στόχους της τριετίας 2013-2015 καθώς και οι πρόνοιες των ετήσιων δημοσιονομικών προσαρμογών σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Συναντίληψης.

Υποβολή αιτήσεων για καταρτισμό καταλόγου Συμβούλων για θέματα ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας και βιολογικής καλλιέργειας





Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με το περί Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (Εθνικό Σχέδιο Δράσης) Διάταγμα του 2013, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για «τη δημιουργία ή και στήριξη της δημιουργίας των συνθηκών εφαρμογής ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας,

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων





«Οι υγιείς άνθρωποι εξαρτώνται από υγιή διατροφικά συστήματα.
Αειφόρα διατροφικά συστήματα για την ασφάλεια των τροφίμων»

Φορητή εκπαιδευτική βαλίτσα με θέμα: «Μικρές δράσεις για τα μικρά ζώα»





Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όσους ασχολούνται με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ότι είναι διαθέσιμη για δανεισμό φορητή εκπαιδευτική βαλίτσα από το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. 

Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς







Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι κατά το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, 18 προς 19 Οκτωβρίου θα σημειωθεί σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς. Το φαινόμενο θα είναι ορατό στην Κύπρο, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, χωρίς φυσικά να είναι ιδιαίτερα αντιληπτό λόγω του είδους της έκλειψης. Τα ορατά από την Κύπρο στοιχεία της έκλειψης είναι:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας αναφορικά με τη δωρεά λαχανικών σε Κοινωνικό Παντοπωλείο



Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος εκφράζει την ευαρέσκειά του και συγχαίρει τους παραγωγούς λαχανικών από την Επαρχία Πάφου, κ. Γιώργο Έλληνα και κ. Πανίκο Χατζηκωστή, οι οποίοι με ιδία πρωτοβουλία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά λαχανικών παραγωγής τους, σε εβδομαδιαία βάση, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πάφου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S