18/7/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Οικονομία 18/07/2012

 

Το κράτος θα τα καταφέρει και ήδη έχει διασφαλίσει τα ζητήματα της ρευστότητας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις Κυπριακές Αερογραμμές 18/07/2012

Στον Νόμο που ψηφίστηκε για τις Κυπριακές Αερογραμμές υπάρχουν πρόνοιες που είναι αντισυνταγματικές, καθώς και πολύ ευαίσθητα και λεπτά πολιτικά θέματα, όπως είναι το θέμα των «ανοικτών ουρανών» και για αυτό τον λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπέμψει τον Νόμο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.


Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε Αυστραλούς βουλευτές 18/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τους ομογενείς Αυστραλούς βουλευτές, κ.κ. Steve Georganas, Μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και John Pandazopoulos, Μέλος του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Βικτώριας και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ). Οι δύο ομογενείς βουλευτές πραγματοποιούν επίσκεψη στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Trevor Peacock.


Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Εμφραγμάτων με τη Μέθοδο της Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής 18/07/2012

Η Κύπρος θα εφαρμόσει το Εθνικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Εμφραγμάτων με τη Μέθοδο της Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι η όγδοη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει αυτό το Πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Αυστρίας 18/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Martin Weiss με την ευκαιρία της αναχώρησής του.


Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για το θέμα των πολιτών που κατέθεσαν χρήματα υπό τη μορφή αξιογράφων 18/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του εκπροσώπους από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως καθώς και εκπροσώπους καταθετών αξιογράφων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 18/07/2012

Από τις Προεδρίες που άσκησαν μικρά κράτη ως τώρα μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισημαίνοντας ότι η έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου για την παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 46 διαμερισμάτων στον υπό αναδόμηση κυβερνητικό οικισμό Αγίου Μάμα 18/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Αρχικά, να σας καλωσορίσω στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η ερευνητική δραστηριότητα στην Κύπρο κατά το 2010 18/07/2012

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία για τον καταρτισμό στοιχείων για την επιστημονική έρευνα και την πειραματική ανάπτυξη, οι συνολικές δαπάνες για ερευνητικές δραστηριότητες στην Κύπρο κατά το 2010 υπολογίζονται σε €86,2 εκ. και αντιστοιχούν σε 0,50% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), σε σύγκριση με €83,0 εκ. ή 0,49% του ΑΕΠ το 2009 και €73,4 εκ. ή 0,43% του ΑΕΠ το 2008.


Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας 18/07/2012

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις κεντρικές, πεδινές και τις παράλιες περιοχές όλων των επαρχιών, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 μ. και 4 μ.μ.

Εκδήλωση για την παρουσίαση της μετάφρασης του βιβλίου «Ιστορία της Κύπρου» της Κάτιας Χατζηδημητρίου στη Ρουμανική γλώσσα 18/07/2012

Ο Εκδοτικός Οίκος Meronia σε συνεργασία με τον Οίκο Baker Tilly Klitou διοργάνωσε, στα τέλη Ιουνίου 2012, εκδήλωση για την παρουσίαση της μετάφρασης της φιλολόγου Χριστίνας Χριστοδούλου του βιβλίου με τίτλο «Ιστορία της Κύπρου» της Κάτιας Χατζηδημητρίου στη ρουμανική γλώσσα. Την όλη εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στο Βουκουρέστι, συντόνισε η Ρουμάνα Λογοτέχνιδα Έλενα Λάζαρ η οποία έχει μεταφράσει μεγάλο αριθμό βιβλίων της ελληνικής και κυπριακής λογοτεχνίας στη ρουμανική γλώσσα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Εθνικού Μουσείου της Ρουμανικής Λογοτεχνίας Μuzeum National al Literaturii Romane.