6/9/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο επίσημο δείπνο της Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, στη Λεμεσό 06/09/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου να παρευρεθώ στο επίσημο δείπνο της Ολυμπιακής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, που σκοπό έχει να τιμήσει τους χορηγούς της.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 06/09/2012

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι οι μαθητές/μαθήτριες των Δημόσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές/μαθήτριες των Δημοσίων Γυμνασίων/Λυκείων και Τεχνικών Σχολών την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 06/09/2012

Ο κ. Αναστασιάδης επιχείρησε σήμερα ξανά να παρουσιαστεί υπεράνω αντιπαραθέσεων και πολιτικών σκοπιμοτήτων και ως εκείνος που επιδιώκει την ενότητα και τη συναίνεση, απευθύνοντας - όπως λέει - έκκληση στον Πρόεδρο, όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό. Οι διακηρύξεις του, όμως, περί ενότητας και συνεννόησης καθόλου δεν συνάδουν με τις καθημερινές σκληρές επιθέσεις στις οποίες ο ίδιος, το επιτελείο και το κόμμα του προβαίνουν εναντίον του Προέδρου και της Κυβέρνησης, όπως έκαναν και τις τελευταίες μέρες. Τώρα που ο κ. Αναστασιάδης αντιλήφθηκε ότι η εικόνα που εξέπεμψε τις τελευταίες μέρες κάνουν κακό στην εικόνα του, επανήλθε ξανά στην ενότητα.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιορδανίας 06/09/2012


Η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το θέμα της παροχής επισιτιστικής βοήθειας προς την Ιορδανία για να αντεπεξέλθει στο ζήτημα που προκύπτει με τη φιλοξενία προσφύγων από τη Συρία ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τις σημερινές χωριστές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου της Γερουσίας της Ιορδανίας κ. Taher Masri και τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της χώρας κ. Abdel Karim Doughmi.

Ο Βουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου θα παραστεί στα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 06/09/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, αναχωρεί αύριο για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας 06/09/2012


Η Κύπρος θα ζητήσει από την ΕΕ να παράσχει άμεσα βοήθεια προς την Ιορδανία για αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που προκύπτει από τη φιλοξενία τεράστιου αριθμού προσφύγων από τη Συρία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Αμμάν.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την κυκλοφορία σκευασμάτων με την ουσία DMAA 06/09/2012

Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) ότι έχουν εντοπιστεί να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά συγκριμένα Συμπληρώματα Διατροφής τα οποία περιέχουν την ουσία 1,3 Dimethylamylamine (DMAA), η οποία αναγράφεται στα συστατικά τους.

Έρευνα Εργατικού Δυναμικού για το 2011 06/09/2012


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει την έκθεση «Έρευνα Εργατικού Δυναμικού» για το έτος 2011. Η έκθεση περιέχει στοιχεία για τους εργαζομένους και τους ανέργους που αναλύονται κατά φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, κλάδο οικονομικής δραστηριότητας και επαγγελματικής κατηγορίας. Παρέχονται επίσης στοιχεία για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση καθώς και για αυτούς που έχουν δεύτερη εργασία και για τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας. Επίσης, η έκθεση περιέχει στοιχεία για τα αποτελέσματα της ειδικής ενότητας σχετικά με την «Απασχόληση των ατόμων με αναπηρίες».

Επιτυχής επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την ανεύρεση δύτη 06/09/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 11.19 π.μ. το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας ότι στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου αγνοείτο άνδρας που εκτελούσε κατάδυση από τις 10.15 π.μ. Την πληροφορία διαβίβασε φιλικό του πρόσωπο, το οποίο επέβαινε σε φουσκωτό σκάφος και ανάμενε την ανάδυσή του.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην Ακρόαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) με θέμα «Τάσεις και Συνέπειες των μελλοντικών εξελίξεων στους τομείς των προσωπικών, κοινωνικών, υγειονομικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» 06/09/2012


Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, για την πρόσκληση να προσφωνήσει την Ακρόαση αυτή και να καλωσορίσω στην Κύπρο τους φίλους από το εξωτερικό. Λόγω έκτακτης ανάγκης να παραστεί στις Βρυξέλλες η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με έχει παρακαλέσει να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Αμμάν 06/09/2012


Η πρόσφατη ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές και νέα δεδομένα για συνεργασίες, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος παρέστη στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργάνωσαν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Ιορδανίας και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου, στο Αμμάν.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, στο Παρίσι 06/09/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τον νέο Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κ. Jean-Yves Le Drian. Ο κ. Ηλιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία μετά από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώθηκε για τη λειτουργία στην Κύπρο της πανευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής 116000 06/09/2012

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπείες του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια και του Οργανισμού Hope for Children UNCRC Policy Center, ενημερώθηκε για τη λειτουργία στην Κύπρο της πανευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής 116 000, στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών.

Δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Αύγουστο, 2012 06/09/2012



Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο 2012 αυξήθηκε κατά 0,64 μονάδες ή 0,54% και έφτασε στις 119,05 μονάδες σε σύγκριση με 118,41 τον Ιούλιο 2012. Αυτό οφείλεται κυρίως σε αυξήσεις στις τιμές ορισμένων φρέσκων λαχανικών και φρούτων, των πετρελαιοειδών και των πατατών. Μειώσεις σημειώθηκαν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και ορισμένων ειδών ένδυσης.

Οι δεξιότητες αλφαβητισμού είναι ουσιώδεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και η βελτίωση των επιπέδων αλφαβητισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει θετικές συνέπειες για τα ίδια τα άτομα, τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στο διήμερο συνέδριο «Αλφαβητισμός για Όλους», οι καλές δεξιότητες αλφαβητισμού είναι ουσιώδεις για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και για την προαγωγή της γνώσης, της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες 06/09/2012

ο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην Κοινοτική Αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας 06/09/2012


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, αρμόδια αρχή της Κύπρου για εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αρ. 1907/2006 (REACH), πληροφορεί τους Κύπριους επιχειρηματίες ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του και θέσει σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2012, προτάσεις για χαρακτηρισμό 54 χημικών ουσιών ως Ουσιών Πολύ Μεγάλης Ανησυχίας (SVHC).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στην Ιορδανία 06/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία, συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στο Αμμάν με σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.