20/1/13

Αποσπάσματα ομιλίας του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην εκδήλωση για κοπή της βασιλόπιτας της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κίνησης, στην Πάφο 20/01/2013

Μιλώντας σήμερα κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της «Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κίνησης» που πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Πάφο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Λ. Ομήρου, μεταξύ άλλων, είπε:

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη 20/01/2013

Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων έπρεπε να αποτελεί στόχο όλων μας αφού είναι κάτι που γέννησε ελπίδες για τον λαό μας είπε, σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 20/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, κληθείς σήμερα να σχολιάσει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο υπάρχει αίτημα της Γερμανίας για αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Κύπρο που θα ελέγξουν ζητήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγής, απάντησε: «Δεν έχω υπόψη μου τέτοιες πληροφορίες».

Επικήδειος λόγος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στην κηδεία των λειψάνων του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή Ανδρέα Ορφανού, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά 20/01/2013

Σεβαστό ιερατείο,
Αξιότιμη οικογένεια του Ανδρέα Ορφανού,
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,


Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να απευθύνουμε τον ύστατο αποχαιρετισμό στον Ανδρέα Ορφανό, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Τούρκους εισβολείς τον Αύγουστο του 1974. Περισσότερα από τριάντα οκτώ χρόνια η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του ζούσαν με το άγχος και την αγωνία για να μάθουν ποια ήταν η τύχη του Ανδρέα.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Αθλητικού Συλλόγου Α.Π.Ο.Π. Παλαικύθρου 20/01/2013

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα έχω δει πολλούς φίλους και φίλες που αγωνιστήκαμε μαζί εδώ και 40-50 χρόνια, και πριν από το πραξικόπημα και την εισβολή. Και αγκαλιάζω όλους ανεξαρτήτως ιδεολογικών και κομματικών επιλογών.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου σε εκδήλωση/δενδροφύτευση εις μνήμη των πεσόντων και αγνοουμένων της κοινότητας Μιας Μηλιάς 20/01/2013

Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα παιδιά της κοινότητας Μιας Μηλιάς. Να τιμήσουμε τη θυσία τους για χάρη της δημοκρατίας, της πατρίδας και της ελευθερίας. Τιμούμε σήμερα τους 23 φονευθέντες και αγνοούμενους Μιαμηλιώτες που χάθηκαν το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Τιμούμε τον αγνοούμενο Υποστράτηγο Τάσο Μάρκο και τους 95 στρατιώτες που χάθηκαν στη Μια Μηλιά υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και τα παιδιά της. Μαζί τους θυμόμαστε και τιμούμε όσους βρέθηκαν να παλεύουν, να αγωνίζονται και να θυσιάζονται για την πατρίδα.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Παλαικύθρου 20/01/2013

Φίλες και φίλοι,

Είναι με μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσουμε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν των πεσόντων συμπατριωτών μας κατά την τουρκική εισβολή.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 20/01/2013

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αξιόπιστος εταίρος και τιμά αυτά για τα οποία έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευθεί, είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων του φράγματος Σολέας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από τεχνοκράτη στις Βρυξέλλες ότι o Πρόεδρος Χριστόφιας ευθύνεται για την καθυστέρηση στην υπογραφή του Μνημονίου, είπε:

Ομιλία του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά στην επαρχιακή συγκέντρωση προσφύγων στη Λεμεσό



Ομιλία του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά
στην επαρχιακή συγκέντρωση προσφύγων στη Λεμεσό

20 Ιανουαρίου 2013
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

ΚΥΠΕ - Θάλεια Νεοφύτου - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 20/01/2013

ΚΥΠΕ - Θάλεια Νεοφύτου - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 20/01/2013
1. Είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε ό,τι εμείς έχουμε συμφωνήσει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει δήλωση τεχνοκράτη από τις Βρυξέλλες ότι ευθύνεται ο ίδιος για την καθυστέρηση στην υπογραφή του Μνημονίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, είναι αξιόπιστος εταίρος και τιμά αυτά, για τα οποία έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί.