8/11/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας 08/11/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Viktor Yanukovych, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ουκρανού Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας 08/11/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Viktor Yanukovych, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Yanukovych συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Kostyantyn Gryshchenko, καθώς και οι Σύμβουλοι του Προέδρου κ.κ. Andrii Goncharuk και Yuriy Ladnyi. Τον Ουκρανό Πρόεδρο συνόδευαν επίσης ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη Λευκωσία κ. Borys Humeniuk και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο κ. Ευαγόρας Βρυωνίδης.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου 08/11/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ κ. Uzi Landau και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας κ. Σόλωνα Κασίνη.

Πρόποση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Viktor Yanukovych 08/11/2012

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, εσάς, τους συνεργάτες σας και την πολυμελή αντιπροσωπεία που σας συνοδεύει στην Κύπρο. Η επίσκεψή σας μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω την εγκάρδια φιλοξενία σας κατά την επίσημη επίσκεψή μου στην Ουκρανία τον Ιούλιο του 2011.

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας 08/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συμμετείχε σήμερα, στη Λευκωσία, σε τριμερή συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων πόρων του Ισραήλ κ. Uzi Landau και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών 08/11/2012

Τρίτη επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο

To κλιμάκιο της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αρχίζει αύριο τον τρίτο γύρο συναντήσεων του στην Κύπρο, σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο. Στόχος των συναντήσεων είναι η προώθηση των μέχρι στιγμής συζητήσεων σε θέματα πολιτικής. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διαθρωτικής φύσεως ζητήματα, το μακροοικονομικό πλαίσιο, καθώς και θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών 08/11/2012



Αναθεωρημένες Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες 7 Νοεμβρίου 2012, αναθεωρημένες προβλέψεις για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Ο νέος ενεργειακός χάρτης και προκλήσεις στρατηγικής για την ΕΕ και τους γείτονες της στη νοτιο-ανατολική λεκάνη της Μεσογείου”, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Διάσκεψης που διοργανώνει η ΔΕΟΚ 08/11/2012

Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση σε αυτή τη Διάσκεψη που έχει ως κύρια θεματική τις προκλήσεις, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές, που ανοίγονται μπροστά μας λόγω των σημαντικών και ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στον τομέα των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η αναβάθμιση του ρόλου της Κύπρου στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συμμετείχε στη Διάσκεψη «Doing Business with Israel», στη Λευκωσία 08/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συμμετείχε σήμερα, ως κύριος ομιλητής, στη Διάσκεψη «Doing Business with Israel», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ημερίδα για την Κύπρο από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη 08/11/2012

H Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισπανία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, διοργάνωσε χθες ολοήμερη εκδήλωση για την Κύπρο, στους χώρους του

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος συναντήθηκε με την Πρέσβη της Δανίας στην Κύπρο 08/11/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμος Αδάμου συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Δανίας στην Κύπρο κα Kirsten Geelan.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αυστρίας 08/11/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα, στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο δρα Karl Mueller.

Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Γεωργίας 08/11/2012

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), διοργανώνεται στις 11 και 12 Νοεμβρίου, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας. Οι εργασίες της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη στις εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τους εορτασμούς του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ 08/11/2012

Με λαμπρότητα γιόρτασε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Διάσκεψη «Νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας: Η ενεργειακή πολιτική ως οδηγός για ανάπτυξη και για καλύτερες θέσεις εργασίας στη νότιο-ανατολική ευρωπαϊκή περιοχή και στη λεκάνη της Μεσογείου» 08/11/2012

Είναι για μένα χαρά και τιμή να απευθύνω χαιρετισμό στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Διάσκεψη που διοργανώνει η ΔΕΟΚ. Καλωσορίζω στην Κύπρο εξέχουσες προσωπικότητες των οποίων η συμβολή στην παρούσα Συνάντηση εγγυάται την επιτυχία της. Σημειώνω ταυτόχρονα την παρουσία Κυπρίων αξιωματούχων, ενδεικτική του ζωηρού ενδιαφέροντος όλων μας για το πολύ καίριο και επίκαιρο θέμα της Συνάντησης.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Διάσκεψη «Νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας: Η ενεργειακή πολιτική ως οδηγός για ανάπτυξη και για καλύτερες θέσεις εργασίας στη νοτιο-ανατολική ευρωπαϊκή περιοχή και στη λεκάνη της Μεσογείου» 08/11/2012

Χαιρετίζω τη σημερινή Ευρωπαϊκή Κοινωνική Διάσκεψη που πραγματοποιείται στην Κύπρο με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την ίδρυση της ΔΕΟΚ, η οποία συμπίπτει και με την πρώτη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.