16/4/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

16/04/2010
Στην τριήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα συζητηθεί εφ' όλης της ύλης το Κυπριακό και θα αξιολογηθεί η κατάσταση και οι συνθήκες έτσι όπως ενδεχομένως διαμορφωθούν με τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της ΕΕ Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους διαπιστευμένους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους διπλωμάτες για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο. - 16.4.2010

Παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών στην 4η Υπουργική Διάσκεψη Υπουργών Υπεύθυνων για την Ένταξη των Μεταναστών, στη Σαραγόσα της Ισπανίας

Την ανάγκη υιοθέτησης της Υπουργικής Διακήρυξης, συμπεριλαμβανομένου και του Παραρτήματος, τόνισε χθες o Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης σε παρέμβασή του στην 4η Διάσκεψη Υπουργών της ΕΕ, αρμοδίων για την κοινωνική ένταξη, η οποία πραγματοποιείται στη Σαραγόσα μεταξύ 15-16 Απριλίου 2010. 
 

O Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Ρουμανί

O Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη ΡουμανίαΟ Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα επίσκεψη στη Ρουμανία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του κ. Teodor Baconschi.

Με μεγάλη ικανοποίηση αποδέχθηκα να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να επιτύχει και τι να αποφύγει ο Νόμος Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο». Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της ημερίδας αυτής: το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου καθώς και τους αξιόλογους ομιλητές αυτής της ημερίδας, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να επιτύχει και τι να αποφύγει ο Νόμος Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο»