26/4/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην 24η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου 26/04/2013

Μειδιαίτερη χαρά προσφωνώ την 24η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 26/04/2013


Η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει σχέδιο επαναπρογραμματισμού ύψους 21 εκ. ευρώ από τα περιφερειακά ταμεία, για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κύπρο.

Ομιλία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου σε εκδήλωση της ΣΕΚ στη μνήμη των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών 26/04/2013

Φίλοι κοινωνικοί εταίροι,
Κυρίες και κύριοι,

Τιμούμε σήμερα, στο πλαίσιο αυτής της σεμνής τελετής, τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, σε μια περίοδο κρίσιμη για τα εργασιακά δρώμενα και έντονης οικονομικής ύφεσης για την πατρίδα μας.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την προετοιμασία και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για αντιμετώπιση πυρκαγιών 26/04/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής για αντιμετώπιση των πυρκαγιών υπό την προεδρία του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με εκπροσώπους των συντεχνιών της ΑΗΚ 26/04/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους των συντεχνιών της ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΣΥΒΑΗΚ), κατά την οποία του επιδόθηκε επιστολή με τις θέσεις τους αναφορικά με την πρόνοια για ιδιωτικοποιήσεις στο μνημόνιο με την Τρόικα.

Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας 26/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση και ανέπτυξε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη για την ασφάλεια του πολίτη.

Εκδήλωση με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Το δημόσιο συμφέρον, η διαφάνεια και η ατομική προστασία»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνδιοργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Το δημόσιο συμφέρον, η διαφάνεια και η ατομική προστασία»

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στην τελετή Βράβευσης των μαθητών Β΄ Τάξης Γυμνασίου που πρώτευσαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό 2012-2013 με θέμα: «Oι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Κυπριακά Γραμματόσημα» 26/04/2013


Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς που αποδέχτηκα την πρόσκληση της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας να απονείμω σήμερα τα τρία πρώτα Βραβεία και τους επτά επαίνους στους μαθητές της Β’ τάξης τόσο των Δημόσιων Γυμνασίων όσο και των Ιδιωτικών Σχολείων

Ο Υπουργός Υγείας κήρυξε την έναρξη του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Ιατρών και Επιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου, χθες 26/04/2013

Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης κήρυξε χθες βράδυ, στην Πάφο, την έναρξη του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Φακοντής θα συμμετάσχει σε Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στο Δουβλίνο 26/04/2013

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αντρέας Φακοντής αναχωρεί αύριο για το Δουβλίνο για να συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Εργασίας, Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας



26/4/2013

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην
Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος



 
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο στις 21-23 Απριλίου 2013 και συμμετείχε στις συζητήσεις αναφορικά με την πράσινη οικονομία, τον ατμοσφαιρικό αέρα και την κλιματική αλλαγή.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Γερμανίας



Παρασκευή, 26/4/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε χθες συνάντηση, στο γραφείο του, με την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Δρα Gabriela Guellil.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην εκδήλωση για την Εβδομάδα Προστασίας των Δασών, στο Συντονιστικό Κέντρο Πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, στην Αθαλάσσα

Παρασκευή, 26/4/2013
Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
κ. Νίκου Κουγιάλη στην εκδήλωση για την Εβδομάδα Προστασίας των Δασών, στο Συντονιστικό Κέντρο Πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών,

στην Αθαλάσσα

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - Μαρία Αντούνα - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 26/04/2013 10:04

1. Κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με τη νενομισμένη διαδικασία, το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας Διευκόλυνσης Χρηματοδοτικής Στήριξης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, των Γενικών και Ειδικών Όρων αυτής και του Μνημονίου Συναντίληψης, με την παράκληση του Υπουργείου Οικονομικών να ληφθεί υπόψη "η εξαιρετικά επείγουσα φύση του θέματος". Τα νομοσχέδια θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη.