4/10/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Τάσου Μητσόπουλου, στο 5ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κεραμοποιών Κρήτης, με στόχο την προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του ΓΤΠ για τον Τύπο της Λεμεσού

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω αυτό τον χαιρετισμό στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Εν Λεμησσώ Κύπρου – μια παρουσίαση των εφημερίδων της Λεμεσού από το 1880 μέχρι την Ανεξαρτησία», εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και ο Δήμος Λεμεσού για τον Τύπο της Λεμεσού.

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στα εγκαίνια της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου

Με μεγάλη χαρά δράττομαι απόψε της ευκαιρίας να επικοινωνήσω με Κύπριους και ξένους επιχειρηματίες και επισκέπτες, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας στο 13ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου, στον Πρωταρά 04/10/2013

Mε ιδιαίτερη χαρά έχω λάβει την πρόσκλησή σας για να απευθύνω χαιρετισμό στο 13ο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου, το οποίο διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμός Νοσηλευτών Χειρουργείου (ΚΥΣΥΝΟΧ) και το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας αξιοσημείωτος θεσμός για τη Νοσηλευτική στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σρι Λάνκα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα, κ. Gamini Lakshman Peiris, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τη νέα πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου δρα Heba Salah Eldin EL MARASSI.
Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν οι μακροχρόνιες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε όλους τους τομείς. Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι εξαίρετες σχέσεις Κύπρου –Αίγυπτο βασίζονται  στην κοινή κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχυθεί  περαιτέρω στη βάση της ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας.

Δραστηριότητα Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013



9.15 π.μ. Θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων Ανδρέα Πατσαλίδη και Χαράλαμπου Πεττεμερίδη, η οποία διοργανώνεται, στο πλαίσιο του Εθνικού τους Μνημόσυνου, από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κανναβιών, την Αθλητική Ένωση Κανναβιών- Αγίας Ειρήνης και τις οικογένειες των ηρώων.

Δήλωση Τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια


Μου ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσω το Πόρισμα για την οικονομία που είδε το φως της δημοσιότητας.
Προβληματίστηκα πολύ κατά πόσο έπρεπε να σχολιάσω το Πόρισμα μιας παράνομης επιτροπής, η οποία ήταν τόσο αφοσιωμένη στα δημοκρατικά θέσμια που δεν μου επέτρεψε να μιλήσω και κατέληξε σε ένα κείμενο που βρίθει αναληθειών και συκοφαντιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης και στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Οικολόγων



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε  με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη. Η συνάντηση διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Άμυνας, μέσα στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς

Απαντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος ο οποίος έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το έργο του Υπουργείου Εσωτερικών κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης, μετά το πέρας της εισαγωγικής του ομιλίας απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναχώρηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου για το Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναχωρεί τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, για το Λουξεμβούργο, όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ-Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης

Nα μη μεταδοθεί πριν από τις 6 μ.μ.

«Εν Λεμησσω Κύπρου – μια παρουσίαση των εφημερίδων
της Λεμεσού από το 1880 μέχρι την ανεξαρτησία»

Είναι με πολλή χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ, για να απευθύνω χαιρετισμό σε αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με την οποία τιμούμε τον Τύπο της Λεμεσού.

Διάσκεψη Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης

Ομιλία του Υπουργού εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου

Η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιείται μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αποσκοπεί στην παρουσίαση του συνολικού έργου του κάθε Υπουργείου ξεχωριστά, για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Έκδοση Διατάγματος από τον Υπουργό Οικονομικών για την ανακεφαλαιοποίηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας


Στα πλαίσια της συμφωνημένης Στρατηγικής για την Αναδιάρθρωση και Ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, δυνάμει του άρθρου 14 των περί Αναδιάρθρωσης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών Νόμων του 2011 έως 2013, προχώρησε σήμερα στην έκδοση Διατάγματος με τίτλο «το περί της Ανακεφαλαιοποίησης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου / Κεντρικός Φορέας, Διάταγμα του 2013».

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στην 129η Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Γενεύη

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί για τη Γενεύη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 129ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι οποίες θα διεξαχθούν από 7 μέχρι 9 Οκτωβρίου 2013.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου για την 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες,

Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η παγκόσμια μέρα που τιμάται το έργο και προσφορά των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν έγινε τυχαία. Στις 5 Οκτωβρίου 1966 η UNESCO έστειλε προς όλα τα κράτη – μέλη του διεθνούς οργανισμού τις Συστάσεις της ως προς τη θέση (status) που θα έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις χώρες.

Συμμετοχή Υπουργού Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων


O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7-8/10/2013).

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη



Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
κ. Νίκου Κουγιάλη
στη δημοσιογραφική διάσκεψη για το 11ο Ετήσιο Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντας, στη Δημοσιογραφική Εστία