23/9/12

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το φυσικό αέριο 23/09/2012

Πολύ σύντομα θα εκτιμήσουμε τη μεγάλη σημασία που έχει το θέμα ανεύρεσης φυσικού αερίου τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης σημειώνοντας ότι το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην ΑΟΖ της και για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου έχει τη στήριξη ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη για την Οικονομία 23/09/2012

Στόχος της Κυβέρνησης, εν όψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Υπουργός Άμυνας: «Εξαιρετικές οι σχέσεις με τον Λίβανο, κοινές οι θέσεις και οι ανησυχίες των δυο χωρών για τις εξελίξεις στην περιοχή» 23/09/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης πραγματοποίησε χθες επίσημη επίσκεψη στην Βηρυτό όπου είχε επαφές με την ηγεσία της χώρας. Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων με τις χώρες της περιοχής, ως ιδιαίτερα σημαντική, αναφέροντας ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Λίβανο. Και πρόσθεσε:

Επιμνημόσυνος λόγος του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 Μιχαήλ Νικολάου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη της Πάφου 23/09/2012


Για τους μεγάλους, για τους ελεύθερους, για τους γενναίους, τους δυνατούς, αρμόζουν τα λόγια τα μεγάλα, τα ελεύθερα, τα γενναία, τα δυνατά, γι΄ αυτούς η σιγή, γι’ αυτούς τα δάκρυα, γι’ αυτούς οι φάροι, κι οι κλάδοι ελιάς και τα φανάρια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 23/09/2012

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό για το 2013.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

Πυρκαγιά στο Δάσος Μαχαιρά κατέκαψε τέσσερα δεκάρια κρατικού δάσους 23/09/2012


ο Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι χθες Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 6.45 μ.μ. εξερράγη πυρκαγιά στην περιοχή Δημάς παρά τα Τζιόνια, στο Δάσος Μαχαιρά.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο 4ο Συνέδριο του IMH Εισαγωγή στην Εργασία – Get the Job (Ένας οδηγός για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας), στα Κεντρικά Γραφεία Τράπεζας Κύπρου 22/09/2012

 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που απευθύνω χαιρετισμό στο 4ο Συνέδριο «Εισαγωγή στην Εργασία - Get the Job (ακολούθησε το όνειρό σου)», το οποίο, ειδικά την περίοδο αυτή, κρίνεται ως εξαιρετικής σημασίας.