11/9/12

Υφυπουργός Μαυρογιάννης: «Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2013: Συμβολή στην επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης»

11.09.2012

Κατά τη διάρκεια της σημερινής απογευματινής συνεδρίας της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κύπριος Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, παρουσίασε τη θέση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του προσχέδιο γενικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2013.


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Ερατώ Μαρκουλή την Τετάρτη 12.9.2012 στις 15.00, στο γραφείο του στη Βουλή.


Εσπερινή Τεχνική Σχολή Λεμεσού Σχολική Χρονιά 2012 – 2013 11/09/2012

Μετά από το πρώτο έτος λειτουργίας της Εσπερινής Τεχνικής Σχολής στη Λεμεσό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών για το σχολικό έτος 2012 – 2013.

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στις εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου 11/09/2012

Άρχισαν σήμερα στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, οι εργασίες της Ολομέλειας της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA). Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί τριμελής αντιπροσωπία, αποτελούμενη από τους Βουλευτές, δρα Πάμπο Παπαγεωργίου, κ. Γεώργιο Τάσου και κ. Σοφοκλή Φυττή.

Ο Πρέσβης κ. Ν. Παναγή επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας 11/09/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ινδονησία, κ. Νίκος Παναγή, επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Κρατών της Νoτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), δρα Surin Pitsuwan, ως ο πρώτος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ένωση με έδρα την Τζακάρτα.

Εντοπίστηκε ακατάλληλο φωτιστικό στην κυπριακή αγορά 11/09/2012



Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά το πιο κάτω προϊόν, το οποίο δεν φέρει σήμανση συμμόρφωσης CE και δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη δήλωση ΕΚ συμμόρφωσης και, ως εκ τούτου, έχει διατάξει την απόσυρσή του από την αγορά.

Στατιστικές εξωτερικού εμπορίου Ιούνιος 2012 11/09/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία έκθεση «Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με τρίτες χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)» για τον Ιούνιο 2012.

Οι κυριότερες εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου ήταν
:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διαχείριση αστικών αποβλήτων 11/09/2012

Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα και αναφορές σε ΜΜΕ, για τα έργα υποδομής που προωθούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες για τα ακόλουθα: