26/6/20

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης


Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης (ΦΕΔ) υπογράφηκε στις 22 Ιουνίου 2020, με στόχο την προαγωγή και αναβάθμιση της μεταξύ τους συνεργασίας. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου και η Πρόεδρος του ΦΕΔ κα Δέσπω Λευκαρίτη.

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη σε συνέντευξη Τύπου για το πακέτο στήριξης της Οικονομίας


Εδώ και μήνες η πατρίδα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, δίνει μια μάχη με ένα αόρατο και ύπουλο εχθρό. Πέραν της απώλειας χιλιάδων ανθρώπων ανά την υφήλιο, εν μέρει απότοκο της μεγάλης μεταδοτικότητας του ιού και της αδυναμίας των συστημάτων υγείας να αντεπεξέλθουν σε μεγάλους όγκους αριθμού ασθενών, η διεθνής οικονομία μαστίζεται από τη μεγαλύτερη ύφεση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης του 1929.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα


Έλαβα σήμερα την επιστολή παραίτησης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη και επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

1. Εκφράζω τη δυσαρέσκεια μου για τις αχρείαστες διαστάσεις που έλαβε το θέμα του χρόνου αφυπηρέτησης του κ. Κληρίδη. Ήταν ξεκάθαρη η θέση μου πως ουδέν, μα ουδέν πρόβλημα εδημιουργείτο από την παραμονή του κ. Κληρίδη μέχρι και την 31η Ιουλίου.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου


Μετά την παραίτηση σήμερα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, η τελετή διορισμού του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και του νέου Υπουργού Άμυνας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με την Εθνική Επιτροπή για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων, με τη συμμετοχή των αρμοδίων Υπουργών, του Προέδρου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και υπηρεσιακών παραγόντων, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Γραπτή δήλωση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας κ. Peter  Szijjártó, τον οποίον συνόδευε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.