11/6/13

Πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 --------------------------------------

Τρίτη, 11/6/2013

Πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του
Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013
--------------------------------------

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατόπεδα της επαρχίας Λεμεσού 11/06/2013


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα στρατόπεδα της επαρχίας Λεμεσού

ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 11/06/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη.

Πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 11/06/2013

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 7ης Συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, η οποία έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη του Κουβέιτ

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο κ. Ahmad Salem Al-Wehaib.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου 11/06/2013

Πώληση των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Η πώληση των ελληνικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών τέθηκε από τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου ως προϋπόθεση για την έγκριση του πακέτου βοήθειας προς την Κύπρο

Ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για την οικονομία 11/06/2013

Η Ερευνητική Επιτροπή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ευθύνη ή ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Νομικό Σύμβουλο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέστησε την Ερευνητική Επιτροπή, να εκθέσει την προσεχή Πέμπτη, 13/6/2013 στις 10:30 π.μ., τις απόψεις του αναφορικά με το παραδεχτό διερεύνησης από την Επιτροπή θεμάτων, που άπτονται της αγωγής της Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας

Καταδίκες για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία 11/06/2013

Στα πλαίσια της αρμοδιότητας του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη Εργοδοτών και Κυρίου του Έργου (Ιδιοκτήτη), που παρέβηκαν τις διατάξεις της Νομοθεσίας σχετικά με θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε μέσα στο 2013 τους πιο κάτω:

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΕΚΚ Κύπρου 11/06/2013

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Κύπρου για το 2012.

Θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια των πτήσεων 11/06/2013

Με τη στήριξη του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων, το οποίο έχει ως έδρα του την Κύπρο, διοργανώνει στη Λευκωσία στις 13 και 14 Ιουνίου 2013, διεθνές συνέδριο με θέμα “Aviation Safety in the Turbulence of the current economic crisis” («Η ασφάλεια των πτήσεων στις αναταράξεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης»).

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη Νέα Υόρκη


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης προέβη χθες, στη Νέα Υόρκη, σε ανταποκριτές και σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης στην ακόλουθη δήλωση στέλνοντας μήνυμα προς την ομογένεια και ευχαριστίες για τη συμπαράσταση της προς την Κύπρο.

Γραπτή δήλωση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Οι πρόσφατες καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ αναφορικά με τα ευρήματα της Alvarez and Marshall για εξαγορά τραπεζικού ιδρύματος στη Ρωσία από την Τράπεζα Κύπρου κρίνονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εξαιρετικά σοβαρές.