7/6/12

Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, στη Ρώμη 07/06/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Καθηγητή Mario Impagliazzo και υπέγραψε Μνημόνιο για Εγκαθίδρυση Έδρας της Κοινότητας στην Κύπρο.


Η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου αποτελεί μη κερδοσκοπικό, κοινωφελή οργανισμό με ανθρωπιστική δράση σε περισσότερες από 60 χώρες στην Ασία, την Αφρική, τη Νότια Αμερική κ.α. Επίσης, η Κοινότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως διαμεσολαβητής σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, όπως η επίτευξη υπογραφής ειρήνης στη Μοζαμβίκη, και στην εξεύρεση λύσεων σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σουδάν, το Μπουρούντι, η Ουγκάντα, η Γουατεμάλα κ.α.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Κοινότητα υπήρξε υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, ενώ έχει βραβευθεί από την UNESCO σε αναγνώριση των προσπαθειών της για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου διεθνώς.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεργάζεται ήδη με την Κοινότητα μέσω της συμμετοχής της στο Πρόγραμμα DREAM για την υποστήριξη της θεραπευτικής αγωγής κατά του AIDS στο Μαλάουι και στη Γουϊνέα Kονακρί.

Κατά την επίσκεψή της στην Κοινότητα Αγίου Αιγιδίου η Υπουργός Εξωτερικών είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καθηγητή Andrea Riccardi, ιδρυτή της Κοινότητας, Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας και Ενσωμάτωσης της Ιταλίας και προσωπικότητα με διεθνές έργο και δράση.