6/8/12

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών στα εγκαίνια του πάρκου Παναγίας Αγγελόκτιστης στο Κίτι 06/08/2012

Είναι με χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου για να τελέσω τα εγκαίνια του πάρκου της Παναγίας Αγγελόκτιστης, ενός έργου εξαιρετικά σημαντικού, τόσο για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή όσο και για όσους την επισκέπτονται.

Δηλώσεις της Υπουργού Εσωτερικών όσο αφορά το θέμα της διέλευσης υπηκόων τρίτων χωρών από τα οδοφράγματα 06/08/2012


Καμία διαφοροποίηση δεν υπήρξε στην πολιτική που αφορά τη διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών από τα οδοφράγματα, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν 06/08/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, είχε σήμερα το πρωί ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνομιλία ήταν πολύ θετική και πολύ θερμή. Δόθηκε η ευκαιρία να τονιστεί το πόσο θερμές και στενές είναι διαχρονικά οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας και μεταξύ του κυπριακού και του ρωσικού λαού.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των τεσσάρων ηρώων της Λετύμπου, χθες 06/08/2012

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας βρισκόμαστε σήμερα συγκεντρωμένοι στον ιερό αυτό χώρο για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα ηρωικά παλικάρια της Λετύμπου, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής.


Άρθρο - Ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον – η τέχνη του Φιλοξενία

Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία και το κέντρο Τύπου Cypress θα αποτελούν τη βάση για ένα μεγάλο αριθμό αντιπροσώπων και δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται σε αυτές τις εγκαταστάσεις δύσκολα περνούν απαρατήρητα, ελάχιστοι επισκέπτες γνωρίζουν τις ενδιαφέρουσες ιστορίες και νοήματα πίσω απ’ αυτά.

Μέτρα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζόμενους στην επαρχία Πάφου 06/08/2012


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις πεδινές περιοχές της επαρχίας Πάφου, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν θα πρέπει να εκτίθεται απ’ ευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 μ. και 4 μ.μ.

Έμφαση στα θέματα της νεανικής απασχόλησης δίδει η Κύπρος 06/08/2012


Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με Γερμανό αξιωματούχο
Το Πακέτο Απασχόλησης που πρόσφατα πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και την απόσπαση των εργαζομένων συζήτησε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με τον κ. Peter Clever, Ανώτερο Στέλεχος της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γερμανών Εργοδοτών (BDA), η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Η κα Υπουργός σημείωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα δώσει έμφαση στα θέματα της απασχόλησης των νέων και χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την εμπειρία του συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης σε χώρους εργασίας που εφαρμόζει η Γερμανία.

Ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας 06/08/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων
Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι χθες υπογράφηκε η συμφωνία με την Κοινοπραξία Ζήνων για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

O Mόνιμος Aντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη και η Επίτροπος της ΕΕ για τη Διεθνή Συνεργασία συνυπέγραψαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Σύμβαση για την Επισιτιστική Βοήθεια 06/08/2012

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νικόλαος Αιμιλίου, ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων κα Kristalina Georgieva συνυπέγραψαν την Τετάρτη, 1 Αυγούστου στην έδρα του ΟΗΕ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη νέα Σύμβαση για την Επισιτιστική Βοήθεια (Food Assistance Convention).


Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στην Αθήνα 06/08/2012

Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ), τιμώντας τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', 35 χρόνια μετά τον θάνατό του, τέλεσε στις 3 Αυγούστου τρισάγιο στον ανδριάντα του στην πλατεία Ευαγγελικής Σχολής στην Αθήνα.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συγχάρηκε τον αθλητή Παύλο Κοντίδη για την κατάκτηση του πρώτου ολυμπιακού μεταλλίου για την Κύπρο 06/08/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Κύπριο αθλητή Παύλο Κοντίδη στο Λονδίνο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε στον Παύλο Κοντίδη τα θερμά συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του ιδίου προσωπικά και ολόκληρου του κυπριακού λαού για την τεράστια επιτυχία του να κατακτήσει το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο.