12/11/13

Συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ειδική Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ για τη Νεανική Απασχόληση στο Παρίσι


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε σήμερα στην Ειδική Σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ για τη Νεανική Απασχόληση, στο Παρίσι, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής προς τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Ν. Κατσουρίδη για τον θάνατο της συζύγου του


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο της συζύγου του Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Νίκου Κατσουρίδη. Ο κ. Ομήρου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Κατσουρίδη και του εξέφρασε τη λύπη του καθώς και τη λύπη των μελών της Βουλής.

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Σύνοδο της ΕΕ για τη Νεανική Απασχόληση, στο Παρίσι



Τους τελευταίους μήνες, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου και τη Σύνοδο του Βερολίνου, όλα τα κράτη μέλη εντατικοποίησαν τις προσπάθειες τους για αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δέσμευσή τους να χειριστούν αυτή την πρόκληση ως μια επείγουσα προτεραιότητα.

Ενίσχυση της αποτελεσματικής εφαρμογής των Σχεδίων Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια σε ευρωπαϊκά νησιά μέσω της ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης


Περίπου το 3.5% των Ευρωπαίων πολιτών ζουν σε νησιά και αυτό το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, επιβαρύνοντας έτσι τα οικοσυστήματα, τα συστήματα μεταφορών, την ενεργειακή υποδομή και τις απαιτήσεις ύδρευσης των νησιών.

The Minister of Foreign Affairs participated in the meeting of the Ministers of Foreign Affairs of ASEM




The Minister of Foreign Affairs, Mr Ioannis Kasoulides, participated in the ministerial meeting of the Asia - Europe Meeting (ASEM), which took place between 11-12 November, in New Delhi.

Intervention by the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at the EU Conference on Youth Employment, in Paris


In the past few months, following the June European Council and the Berlin Conference, all member states have intensified their efforts for addressing youth unemployment, taking all necessary measures and confirming in this way their commitment to tackle this challenge as an urgent priority.

The Minister of Foreign Affairs participated in the meeting of the Ministers of Foreign Affairs of ASEM


The Minister of Foreign Affairs, Mr Ioannis Kasoulides, participated in the ministerial meeting of the Asia - Europe Meeting (ASEM), which took place between 11-12 November, in New Delhi.

Telephone conversation between the Minister of Foreign Affairs of Cyprus and the Minister of Foreign Affairs of Israel


The Minister of Foreign Affairs, Mr Ioannis Kasoulides, had a telephone conversation yesterday with the reappointed Minister of Foreign Affairs of Israel, Mr Avigdor Lieberman, whom he congratulated for reassuming his duties and wished him every success in exercising his mission. Ministers Kasoulides and Lieberman also exchanged views on the possibility of a meeting between them in the near future.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών με τον επαναδιορισθέντα Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επαναδιορισθέντα Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Lieberman, τον οποίο και συνεχάρη για την επανατοποθέτησή του στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του. Οι κ.κ. Κασουλίδης και Lieberman συζήτησαν επίσης και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μεταξύ τους συνάντησης στο προσεχές μέλλον.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών του ASEM


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών του Asia – Europe Meeting (ASEM), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 11-12 Νοεμβρίου, στο Νέο Δελχί.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον νέο Πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου






Ο  Προεδρεύων  της  Κυπριακής  Δημοκρατίας,  Πρόεδρος  της  Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το νέο Πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου στην Κύπρο, κ. Alphonse Creusen.

Παρατηρητήριο τιμών συνοικιακών κρεοπωλείων



Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης νωπών κρεάτων σε συνοικιακά κρεοπωλεία στις 6 Νοεμβρίου 2013.

Νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη






O Mόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στη Γενεύη, κ. Ανδρέας Ιγνατίου, επέδωσε χθες, τα διαπιστευτήρια του στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, κ. Michael Møller.

Παρακολούθηση τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε αρτοποιεία



Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει προβεί σε νέα έρευνα του επιπέδου τιμών λιανικής πώλησης που αφορά βασικά καταναλωτικά προϊόντα που πωλούνται σε αρτοποιεία.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου



Την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή των μέτρων που έθεσε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη για τον εκσυγχρονισμό του κράτους για την καλύτερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου.



Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
 κ. Τάσου Μητσόπουλου

Τετάρτη, 13/11/2013

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη



Προκαλούν έκπληξη και έντονο προβληματισμό οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος μέλος της ΕΕ, σε μια περίοδο διαβουλεύσεων για τη διαμόρφωση κοινής διακήρυξης με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικού και με προοπτική κατάληξης διαλόγου για το Κυπριακό.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Ο βουλευτής κ. Α. Φακοντής συμμετείχε στη Συνάντηση Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ





Ολοκληρώθηκαν χθες στο Βίλνιους οι εργασίες της Συνάντησης των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας Λιθουανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στη Συνάντηση, τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αντρέας Φακοντής.  

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ




Η Κυβέρνηση τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κυβερνά και να προσπαθεί να διορθώσει το χάος που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στην οικονομία.

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Γεώργιου Προκοπίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο





Ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Προκοπίου αναχωρεί αύριο για τη Ρώμη, για να συμμετάσχει στη συνάντηση της Επιτροπής Προαγωγής της Ποιότητας Ζωής, των Ανθρώπινων Ανταλλαγών και του Πολιτισμού, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2013.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου με τη Συντονιστική Επιτροπή Συντεχνιών Εργαζομένων στις Βρετανικές Βάσεις





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Συντεχνιών Εργαζομένων στις Βρετανικές Βάσεις.

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Δουβλίνο συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή διπλωματική φιλανθρωπική εκδήλωση



Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο το ετήσιο Διεθνές Διπλωματικό Παζάρι, τα έσοδα του οποίου προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δουβλίνο και στην οποία συμμετέχει η πλειοψηφία των ξένων Πρεσβειών στην Ιρλανδία, αποτελεί σημαντικό γεγονός για τα κοινωνικά πράγματα της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων κ. Benigno Simeon C. Aquino III.

Στο συλλυπητήριο του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

The President of the Republic sends a message of condolence to the President of the Republic of the Philippines








The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, sent today a message of condolence to the President of the Republic of the Philippines, Mr Benigno Simeon C. Aquino III.

In his message of condolence, the President of the Republic states:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ για τον θάνατο της συζύγου του





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, άμα τη αφίξει του σήμερα στο Παρίσι, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ κ. Νίκο Κατσουρίδη, στον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της συζύγου του Ανδρούλας Κατσουρίδου.

«Εναρμονισμένος» δείκτης τιμών καταναλωτή (ΕΝ. ΔΤΚ) Οκτώβριος 2013



«Εναρμονισμένος» δείκτης τιμών καταναλωτή (ΕΝ. ΔΤΚ)
Οκτώβριος 2013


-0,5% ο ρυθμός πληθωρισμού της Κύπρου με βάση τον Εν. ΔΤΚ

Harmonized index of consumer prices (HICP) October 2013



Harmonized index of consumer prices (HICP)
October 2013

-0.5% rate of inflation in Cyprus, as measured by the HICP

Στατιστικές εξωτερικού εμπορίου – Αύγουστος 2013







Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία έκθεση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)” για τον Αύγουστο 2013.

Οι κυριότερες εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου ήταν:

Ceremony to mark the repatriation of the 173 ecclesiastical cultural treasures takes place at the Byzantine Museum



The Department of Antiquities, Ministry of Communications and Works announces that a ceremony will take place today, at the Byzantine Museum of the Archbishop Makarios III Foundation, to mark the repatriation of the 173 ecclesiastical cultural treasures which were stolen from the occupied areas of the Republic of Cyprus.

Τελετή υποδοχής 173 αντικειμένων εκκλησιαστικής τέχνης στο Βυζαντινό Μουσείο






Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθείστο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, η τελετή υποδοχής των 173 αντικειμένων εκκλησιαστικής τέχνης που έχουν κλαπεί από εκκλησίες των κατεχόμενων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε αριθμό επαναπατρισμό αρχαιοτήτων που έγινε ποτέ στην Κύπρο και μετά από ένα πολύχρονο δικαστικό αγώνα στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου της Γερμανίας.

Θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για τα κριτήρια αδειοδότησης χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής



Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σε συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί για ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού, προωθεί και ενθαρρύνει τη δημιουργία χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής κατά μήκος της ακτογραμμής των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου.

Travel Advice of the Ministry of Foreign Affairs for the Philippines






Travel Advice for the citizens of the Republic of Cyprus who are permanent residents, travelling or intend to travel to the Philippines.

Ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για τις Φιλιππίνες





Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν προς τις Φιλιππίνες.

Χαιρετισμός Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης και Οικοδομώ



Να μη μεταδοθεί πριν τις 3 μ.μ.
                                      


Νιώθω βαριά την ευθύνη να απευθύνομαι σήμερα σε ένα τόσο εκλεκτό πάνελ επαγγελματιών, ανθρώπων που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο της οικονομικής ανάπτυξης και κρατούν, ας μου επιτραπεί να πω, στα χέρια τους, ένα κομμάτι του μέλλοντος αυτού του τόπου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στην τελετή επαναπατρισμού Βυζαντινών αρχαιοτήτων από τη Γερμανία





Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην τελετή επαναπατρισμού 173 Βυζαντινών αρχαιοτήτων από το Μόναχο της Γερμανίας, που έλαβε χώρα στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία.

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Κωσταντίνου Κούτρα σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. RecepTayyipErdoğan






Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ.RecepTayyipErdoğanπερί της μη ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

Foreign trade statistics – August 2013




The Statistical Service of Cyprus announces that it has published the monthly report “Intra-Extra EU Trade Statistics (Summarised Data)” for August 2013.



The main developments in Cyprus’ foreign trade were:

Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα για μια ζωή ελεύθερη από κάθε είδους βία και φόβο







Το "Hope For Children" UNCRC Policy Center καταδικάζει τη κάθε μορφής βία και κακοποίηση ενάντια στα παιδιά και για το λόγο αυτό παίρνει τη πρωτοβουλία να υλοποιήσει και φέτος στη Κύπρο τη διεθνή εκστρατεία «19 Μέρες Ακτιβισμού» αφιερώνοντας τη στην πρόληψη της παιδικής κακοποίησης.

Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Infocom.Cy 2013






Με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Infocom.Cy 2013 με τίτλο «Re-Power Cyprus: Digital Evolution and Business Continuity», το οποίο αποτελεί ένα τόσο επίκαιρο θέμα.

Ολλανδούς Ταξιδιωτικούς Πράκτορες φιλοξένησε ο ΚΟΤ





Ολλανδούς Ταξιδιωτικούς Πράκτορες φιλοξένησε πρόσφατα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε μια περίοδο εκτός περιόδου τουριστικής αιχμής, με σκοπό να ενημερωθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, το τουριστικό προϊόν και τη μοναδική τουριστική εμπειρία που προσφέρει η Κύπρος οποιαδήποτε εποχή.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών






Αναφορικά με την ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών η οποία εκδόθηκε στις 11Νοεμβρίου 2013, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να τα επισημάνει τα ακόλουθα: