20/7/10

Επαφές αντιπροσωπείας της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε Βρυξέλλες και Αθήνα

Ομιλία Υπουργού Άμυνας στο μνημόσυνο των πεσόντων τεθωρακισμένων 
στον ΚόρνοΟ Υπουργός Άμυνας, κ. Κώστας Παπακώστας σε ομιλία του στο μνημόσυνο των πεσόντων τεθωρακισμένων στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη», στον Κόρνο, τίμησε τους Μαυροσκούφηδες που έπεσαν μαχόμενοι το καλοκαίρι του 1974 για προάσπιση της πατρίδας. Ο κ.Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχουμε πληρώσει το χρέος μας προς τους ήρωες του 1974 και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε ελευθερώνοντας και επανενώνοντας την πατρίδα μας. Ο κ. Παπακώστας επεσήμανε ότι στην πορεία μας για εξεύρεση λύσης θα αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εμείνουμε στη θέση μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού όπως ορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για διασφάλιση της εθνικής και κοινωνικής ενότητας, πράγμα που θα μας βοηθήσει να έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις και θα συμβάλει στην κοινή μελλοντική μας επιβίωση. Καταλήγοντας έδωσε την υπόσχεση στους πεσόντες Μαυροσκούφηδες ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση». 20/07/2010
Η Τουρκία καλείται να τερματίσει τις αθέμιτες διώξεις παιδιών στα πλαίσια των αντιτρομοκρατικών νόμωνΗ Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε ότι τα προσχέδια νομοθετικών τροποποιήσεων τα οποία είναι προγραμματισμένα να συζητηθούν από το Τουρκικό Κοινοβούλιο την Τρίτη δεν αποτελούν από μόνα τους πρόληψη των παραβιάσεων των δικαιωμάτων του παιδιού.
 
Ομιλία της Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων σε εκδήλωση καταδίκης των μαύρων επετείων στο Λονδίνο

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η επίκληση της ενότητας είναι πλέον απλώς ένα σύνθημα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για πραγματική ενότητα με αγωνιστικότητα.