2/7/12

Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην εναρκτήρια εκδήλωση για διάλογο πολιτικής μεταξύ ΕΕ και χωρών της Μεσογείου σε θέματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας, στις Βρυξέλλες 02/07/2012



Το εναρκτήριο συνέδριο για την προώθηση διάλογου πολιτικής μεταξύ των χωρών της ΕΕ και των χωρών της Νότιας Μεσογείου για θέματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας άρχισε σήμερα στις Βρυξέλλες και σε αυτό συμμετέχει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 02/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Ομήρου και Αβραμόπουλος έκαναν δηλώσεις στον Τύπο.
 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου θα συμμετάσχει σε εκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών 02/07/2012

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου (ΕΚΚ Κύπρου) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή ενημερωτική εκστρατεία για τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς, την Τετάρτη, 4 Ιουλίου, στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακος. Η εκστρατεία διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με επίσκεψη κλιμακίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Κύπρο 02/07/2012


Στο πλαίσιο της αίτησης της Κύπρου για ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, πολυμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα πραγματοποιήσει διερευνητική επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 3-6 Ιουλίου.

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) και τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Πάφου 02/07/2012

Το ζήτημα της διαχείρισης αδρανών υλικών συζήτησε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) και τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Πάφου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν έργα του δημοσίου.

Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 02/07/2012


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών) ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2012:

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας της κας ΄Ελσης Χριστόφια στην εκδήλωση βράβευσης παιδιών μελών της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας 02/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.
Με χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω την τελετή βράβευσης των αριστούχων τελειοφοίτων παιδιών των οποίων οι γονείς είναι μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 02/07/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κεφαλαιακή ενίσχυση της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd και της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ 02/07/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών


Στο πλαίσιο της άσκησης της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) ώστε τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια (Core Tier 1 capital) να φτάσουν στο 9% μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, η Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd και η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ ανακοίνωσαν σχέδιο αύξησης κεφαλαίου τον Μάρτιο του 2012 και τον Νοέμβριο του 2011 αντίστοιχα. Δύο από τις κύριες συνιστώσες του σχεδίου αυτού ήταν η άσκηση διαχείρισης στοιχείων παθητικού της τράπεζας (liability management exercise) και η έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 02/07/2012

 Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα το πιο κάτω συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο Υπουργός Εμπορίου αναχωρεί για τον Λίβανο 02/07/2012



Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί απόψε για τη Βηρυτό όπου θα μιλήσει στην αυριανή εναρκτήρια τελετή του «Lebanon International Petroleum Exploration Forum & Exhibition 2012».

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας 02/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε χθες αργά το απόγευμα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Έλληνα ομόλογό της κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης της κας Υπουργού.

Εντοπισμός επικίνδυνων προϊόντων στην κοινοτική αγορά (και στην Κύπρο) 02/07/2012


Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που άρχισε στις 25/6/2012 (GRAS-RAPEX – Report 26) έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα 24 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους.