22/11/12

Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ολλανδία διοργάνωσε δεξίωση για τη λήξη της Συνέλευσης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου 22/11/2012

Με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και τη 10η επέτειο από την ισχύ του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ολλανδία διοργάνωσε χθες στα πλαίσια της Συνέλευσης των κρατών μερών του Καταστατικού της Ρώμης δεξίωση, με τη λήξη των εργασιών της Συνέλευσης για τους αντιπροσώπους των κρατών μερών, την ηγεσία και εκπροσώπους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών που συμμετείχαν στη Συνέλευση.

Διαλέξεις για το υδατικό πρόβλημα σε οπλίτες της Εθνικής Φρουράς από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων 22/11/2012

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις παρουσιάσεις στους οπλίτες της Εθνικής Φρουράς με θέμα «Το υδατικό πρόβλημα στην Κύπρο και εξοικονόμηση νερού».

Ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών προς όσους προτίθενται να ταξιδεύσουν στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο 22/11/2012


Λόγω έντονης δραστηριότητας παραστρατιωτικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα με τη λωρίδα της Γάζας, προτρέπονται οι πολίτες της Δημοκρατίας που προτίθενται να ταξιδεύσουν στη Χερσόνησο του Σινά όπως αποφύγουν να επισκεφθούν την περιοχή εκτός εάν είναι απόλυτα αναγκαίο, ιδιαίτερα κατά τη θρησκευτική εορτή της Αγίας Αικατερίνης, λόγω υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον προσκυνητών που θα επισκεφθούν την ομώνυμη Μονή. Προτρέπονται, επίσης, να παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να τηρούνται ενήμεροι συνεχώς για τυχόν εξελίξεις.

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αδειούχων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 22/11/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αδειούχων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Ο Σύνδεσμος είχε κατέλθει χθες σε απεργία ενώ μέλη του είχαν σταθμεύσει έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο», στη Λεμεσό 22/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα απευθύνει αύριο χαιρετισμό στη τελετή λήξης του Συνεδρίου «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο», με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού αυτού ζητήματος και της ανάγκης αποτελεσματικής αντιμετώπισης της καταστροφής της κοινής για όλους πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο 1ο Παγκύπριο Συμπόσιο με θέμα «Το Σύγχρονο Κρασί της Οινόεσσας Κύπρου», στη Λευκωσία 22/11/2012

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων, στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πολιτικής τους για προβολή και προώθηση των κρασιών μας, διοργανώνουν από κοινού το 1ο Παγκύπριο Συμπόσιο με θέμα «Το σύγχρονο κρασί της Οινόεσσας Κύπρου».

Συμμετοχή της Πρεσβείας της Κύπρου σε διεθνή διπλωματική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Δουβλίνο 22/11/2012

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο διεθνές διπλωματικό παζάρι, το οποίο διοργανώνεται στο Δουβλίνο και τα έσοδά του προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών των κρατών μελών της ΕΕ 22/11/2012

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Νοεμβρίου τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 22/11/2012


Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα.

Στα ζητήματα που απομένουν, τα οποία είναι πολύ περιορισμένα, είναι δυνατόν πολύ σύντομα να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στο 1ο Παγκύπριο Συμπόσιο «Το σύγχρονο κρασί της οινόεσσας Κύπρου», στη Λευκωσία 22/11/2012

Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια ενός νέου θεσμού που είμαστε βέβαιοι ότι θα αντέξει στον χρόνο, συμβάλλοντας και αυτός με τη σειρά του στη στήριξη και προώθηση της κυπριακής οινοβιομηχανίας. Σε αυτό το πνεύμα, χαιρετίζω το 1ο Παγκύπριο Συμπόσιο Οίνου, μια πρωτοβουλία που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων.