5/12/13

Απονομή των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής για το έτος 2013




Τα Κρατικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής αποτελούν την ύψιστη αναγνώριση του κράτους των εξαιρετικών δειγμάτων της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Κύπρο αλλά και ένδειξη δημόσιας αναγνώρισης και ενθάρρυνσης ψηλού επιπέδου αρχιτεκτονικής.

Inscription of the Mediterranean Diet on the UNESCO Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity



The Intergovernmental Committee for the Safeguarding of Intangible Cultural Heritage decided on 4 December 2013 to inscribe the Mediterranean Diet on the UNESCO Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity, in its revised version, thus enlarging the group of countries which initially proposed the inscription of this element in 2010. The countries which submitted the multinational nomination file are: Croatia, Cyprus, Greece, Italy, Morocco, Portugal and Spain.  

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 6/12/2013

Ανακοίνωση των Κυπριακών Ταχυδρομείων για έγκαιρη παράδοση της αλληλογραφίας κατά την περίοδο των γιορτών






Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, εν όψει της εορταστικής περιόδου, ανακοινώνουν ότι για να καταστεί δυνατή η παράδοση της αλληλογραφίας πριν τα Χριστούγεννα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αυτή θα πρέπει να ταχυδρομηθεί έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν από τις πιο κάτω ημερομηνίες:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.



Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το Υπουργικό Συμβούλιο ομόφωνα έλαβε σήμερα την πολιτική απόφαση, μετά από πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, να εγκρίνει και να υιοθετήσει πλήρως τα όσα περιλαμβάνει η Πρόταση και ο  Οδικός Χάρτης

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία με ιδιωτικές Ιατρικές Σχολές




Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, που δημοσιεύθηκε σε χθεσινή πρωινή εφημερίδα, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

 

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών
και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Παρασκευή, 6/12/2013

Εγγραφή της μεσογειακής δίαιτας στον Παγκόσμιο Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς



Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO ανακοινώνει ότι - στη διάρκεια της συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία πραγματοποιείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από τις 2-8 Δεκεμβρίου - εγκρίθηκε η αναγνώριση της Μεσογειακής Διατροφής

Ενοικίαση χώρου στη Λευκωσία για στέγαση Προγράμματος των Πολιτιστικών Υπηρεσιών




Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ενδιαφέρονται για την ενοικίαση χώρου στη Λευκωσία, για τη στέγαση του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων. Στο χώρο θα πραγματοποιείται μουσική διδασκαλία έγχορδων οργάνων σε παιδιά.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη σε δεξίωση του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού



Να μη μεταδοθεί πριν τις 6.30 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να τιμήσουμε μαζί την Ημέρα του Εθελοντισμού. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ορίσει την 5η Δεκεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα Εθελοντών για να τιμήσει το έργο των εθελοντών, να συμβάλει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, αλλά και να αυξήσει την κινητοποίηση περισσοτέρων ατόμων που έχουν τη διάθεση και την δυνατότητα να προσφέρουν σε δραστηριότητες που έχουν σχέση το κοινωνικό όφελος.

Οι βουλευτές Κ. Χατζηγιάννης και Σ. Δημητρίου-Μισιαούλη θα συμμετάσχουν στην 6η Ετήσια Σύνοδο της ΑΚΣ στο Ισλαμαμπάντ


Οι βουλευτές δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης και δρ Στέλλα Δημητρίου-Μισιαούλη αναχωρούν αύριο βράδυ για το Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν), για να εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην 6η Ετήσια Σύνοδο της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 8 ως 11 Δεκεμβρίου 2013.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Αυγούστα Χρίστου. 

Παρατηρητήριο τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων μικρών υπεραγορών





Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας  Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει   ολοκληρώσει την νέα της έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης στις 3 Δεκεμβρίου για τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Παρατηρητήριο Τιμών Βασικών Καταναλωτικών Προϊόντων Μικρών Υπεραγορών 03.12.13



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρατηρητήριο Τιμών  Βασικών Καταναλωτικών Προϊόντων
Μικρών Υπεραγορών 03.12.13

Προσφώνηση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




Προσφώνηση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
στη δημόσια διαβούλευση με θέμα
«Εξαρτησιογόνες Ουσίες στην Εθνική Φρουρά»

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου




Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Πέμπτη, 5/12/2013

Consumer price index for the month of November, 2013







The Consumer Price Index (CPI) for November 2013 decreased by 0,85 units or 0,72% to 117,83 units compared to 118,68  in October  2013.  This is mainly due to decreases in the prices of certain fresh fruit and vegetables and petroleum products.  Increases have been recorded in the prices of certain clothing and footwear items.

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2012






Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα η τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2012.

Σύσκεψη για την Ορθολογική Διαχείριση των Στερεών ΟικιακώνΑποβλήτων





Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου Ενημερωτική Σύσκεψη για την Ορθολογιστική Διαχείριση των Στερεών ΟικιακώνΑποβλήτων.

Αναβάλλεται η Παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Μέτρων για την Αντιμετώπιση της Ανεργίας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού






Η Παρουσίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για τα «Μέτρα για την Αντιμετώπιση της Ανεργίας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12μ, αναβάλλεται.

Welcoming address by the Minister of Energy, Mr. Yiorgos Lakkotrypis, at the 24th Meeting of the Energy Charter Conference




Welcoming address by the Minister of Energy, Mr. Yiorgos Lakkotrypis,
at the 24th Meeting of the Energy Charter Conference

Επιχειρηματικό Φόρουμ για προβολή της Κύπρου, στην Πράγα





Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 4 Δεκεμβρίου 2013 στη Πράγα , στους χώρους του Τσέχικου Εμπορικού Επιμελητηρίου , Επιχειρηματικό Φόρουμ με στόχο την προβολή και προώθηση της Κύπρου ως κέντρου διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και παροχής υπηρεσιών . Πέραν των 50 εταιρειών από τη Τσεχία, έλαβαν μέρος στο εν λόγω φόρουμ το οποίο οργανώθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και το ΚΕΒΕ  σε συνεργασία με το Τσέχικο Εμπορικό Επιμελητήριο. Την κύρια οργανωτική ευθύνη είχε το Εμπορικό Κέντρο Βιέννης.

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην πρώτη Θεσμοθετημένη Δημόσια Διαβούλευση

Αγαπητές Εθελόντριες, αγαπητοί Εθελοντές,

Σας καλωσορίζω στην πρώτη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της απόφασης της Κυβέρνησης να ενθαρρύνει τη συμμετοχική δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στη χάραξη πολιτικών του κράτους.

ΟΔ.Υ.ΚΙ: OΔΗΓΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων του Έργου






Το Tμήμα Νομικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου, τη GrantXpert Consulting και τη Σχολή Οδηγών Χάλκος  σας προσκαλούν στην παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Έργου «ΟΔ.Υ.ΚΙ: Η ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των οδικών ατυχημάτων στην Κύπρο και εισηγήσεις για διορθωτικά μέτρα πολιτικής».

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζ. Αιμιλιανίδου για την απασχολησιμότητα και την επιχειρηματικότητα







Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα σε αυτή τη συζήτηση με θέμα: «Εξασφαλίζοντας το μέλλον των νέων της Κύπρου: Εισηγήσεις για ανάπτυξη της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας» και συγχαίρω τη Microsoft Κύπρου γι’ αυτή την πρωτοβουλία, που είναι πολύ επίκαιρη και σημαντική σε αυτή την εποχή, την τόσο δύσκολη για τους νέους μας.