27/1/13

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 27/01/2013

Είναι λάθος και επικίνδυνο για τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου να υποστηρίζεται ότι το Μνημόνιο περιλαμβάνει πρόνοια για συναπόφαση με την Τρόικα στο θέμα του φυσικού αερίου. Δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια στο Μνημόνιο. Η Τρόικα απαιτούσε να υπάρχει συναπόφαση, αλλά η Κυβέρνηση δεν δέχθηκε και ως εκ τούτου αυτή η πρόνοια διεγράφη. Η επιμονή ορισμένων να ισχυρίζονται ότι υπάρχει ασάφεια στο Μνημόνιο ανοίγει την όρεξη σε εκείνους τους κύκλους που εποφθαλμιούν το φυσικό αέριο για να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε βάρος της Κύπρου.

Εκτός κειμένου αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της κοινότητας Πραστειού Κελλακίου 27/01/2013

Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και η Κύπρος να ευημερήσει πάλι, να επανενωθεί και να είναι η κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην εκδήλωση για την εικοσαετή κοινωνική προσφορά του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδρίου, στο Πελένδρι 27/01/2013

Είναι πάντα ξεχωριστά και ιδιαίτερα τα αισθήματα που με διακατέχουν όταν παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις που τιμούν τον εθελοντισμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ευχαριστώ για την ευγενική πρόσκληση που μου απευθύνατε ώστε να παρευρίσκομαι μαζί σας σε αυτή την όμορφη εκδήλωση – αφιέρωμα στην εικοσαετή κοινωνική προσφορά του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Πελενδρίου.

Υπογραφή Συμβολαίου Έργου για τη χρηματοδότηση του έργου «Σπίτι της Συνεργασίας» από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της Νορβηγίας 2009-2014 27/01/2013

Υπογράφηκε στις 25 Ιανουαρίου 2013 μεταξύ του Γραφείου Προγραμματισμού και του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, Συμβόλαιο Έργου για τη χρηματοδότηση του έργου «Σπίτι της Συνεργασίας» το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της Νορβηγίας 2009-2014.

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο Έργου για τη χρηματοδότηση του έργου «Ενδυνάμωση της ικανότητας της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) να διερευνά υποθέσεις αναφορικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» 27/01/2013

Υπογράφηκε στις 25 Ιανουαρίου 2013 μεταξύ του Γραφείου Προγραμματισμού και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), το Συμβόλαιο Έργου για τη χρηματοδότηση του έργου «Ενδυνάμωση της ικανότητας της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ)

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στη Γιορτή του Δέντρου, στο Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκης Κορνέσιος, στη Λευκωσία 27/01/2013

Είναι με πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να χαιρετίσω αυτή την ωραία εκδήλωση που σηματοδοτεί και την έναρξη της Εβδομάδας του Δέντρου στην Κύπρο για το 2013. Η καλλιέργεια της αγάπης προς το δέντρο, η ανάδειξη της σημασίας του στη ζωή μας, η ανάγκη για προστασία του και η απόδοση της δέουσας τιμής αποτελούν τον στόχο αυτών των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανελλιπώς στην Κύπρο από το 1920, με πρωτοβουλία του Τμήματος Δασών.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην παρουσίαση του βιβλίου της κοινότητας Πραστειού Κελλακίου με τίτλο «Πραστειό Κελλακίου - Ιστορία, Πολιτισμός και Παραδόσεις» 27/01/2013

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση σας να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την παρουσίαση του βιβλίου της κοινότητας Πραστειού Κελλακίου. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι μαζί σας με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, γιατί η ζεστασιά και η αγάπη του κόσμου της περιοχής προσφέρει δύναμη και αντοχές σε τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του πάρκου «Λαϊκών Ποιητών», στην Ξυλοτύμβου 27/01/2013

Είναι με χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοτύμβου για να τελέσω τα εγκαίνια του πάρκου «Λαϊκών Ποιητών», ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή όσο και για όσους την επισκέπτονται.

Η Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου ΕΕ-Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραβαϊκής 27/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου ΕΕ-Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 25 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Σερβία 27/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στις 29 Ιανουαρίου στο Βελιγράδι όπου θα προεδρεύσει Διακυβερνητικής Συνόδου μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 27/01/2013

Δεν ευσταθεί αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα του Economist ότι η Κύπρος θα πάρει έσοδα από το φυσικό αέριο 15 χρόνια μετά την έναρξη της εκμετάλλευσης, είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ενδεχόμενο μεταφοράς φυσικού αερίου με αγωγούς μέσω Τουρκίας, όπως, επίσης, αναφέρει το Economist, δεν πρόκειται να υπάρξει αν πρώτα δεν επιλυθεί το Κυπριακό.

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 27/01/2013

Οι δηλώσεις και οι διάφορες δραστηριότητες υποψηφίων Προέδρων, συνεντεύξεις και νέα δημοσκόπηση για τις Προεδρικές εκλογές, οι κινήσεις της Λευκωσίας για τις επικρίσεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο νησί καθώς και οι διάφορες πληροφορίες για το επόμενο Eurogroup και το κυπριακό μνημόνιο είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 27/01/2013

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 27/01/2013
1. Η υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων από το Fitch, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι το καθοριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με την οικονομία της είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.