10/5/13

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013

Παρασκευή, 10/5/2013

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου, στις Βρυξέλλες.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για θέματα που αφορούν την νομοθεσία για τους σκύλους, στο Υπουργείο Γεωργίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 10/05/2013

Παρασκευή, 10/5/2013

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013

Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης

10/5/2013

Στο περιθώριο της σημερινής του επίσκεψης στην ΑΔΕ Αμμοχώστου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης επ’ Αδεία καθώς και στο θέμα με τον Ιρανό καταζητούμενο.



Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην ΑΔΕ Αμμοχώστου

10/5/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και παρουσίασε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη.



Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων προήδρευσε σύσκεψης για το ενδεχόμενο διαχείρισης έκτακτης κρίσης λόγω των εξελίξεων στη Συρία 10/05/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης στο λιμάνι της Λάρνακας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αρχής Λιμένων, της Πολιτικής Άμυνας και του Τμήματος Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά την οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο διαχείρισης μιας έκτακτης κρίσης σε σχέση με τα γεγονότα στη Συρία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Υπουργός είπε τα εξής:

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Σαββάτο, 11 Μαΐου 2013

9.00 π.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ζ΄ Επιστημονικό- Λαογραφικό Συνέδριο «Ακανθού: Ιστρορική Αναδρομή – Λαογραφικά Στιγμιότυπα: Αγώνας Επιβίωσης».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στου εορτασμούς του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού της Ξηράς

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρευρέθη σήμερα στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Υπαρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ανδρέας Πετρίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, Βουλευτές και πλήθος κόσμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε ποσότητα τροφίμων προς το κοινωνικό παντοπωλείο Λάρνακας και στον Ερυθρό Σταυρό Λάρνακας
 Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρέδωσε σήμερα το πρωί ποσότητα τροφίμων προς το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας και τον Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βοήθεια των άπορων πολιτών.

Ανακοίνωση Τεχνικών Υπηρεσιών Υπουργείου Εσωτερικών Αρ. Α.Τ.Υ. 01/2013-ΥΠΕΣ Εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 305/2011 σε αντικατάσταση της Οδηγίας 89/106/ΕΟΚ για τα Δομικά Προϊόντα 10/05/2013


Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών πληροφορούν οικονομικούς φορείς που σχετίζονται με την παραγωγή ή/και εμπορία δομικών προϊόντων καθώς και το καταναλωτικό κοινό ότι από την 1η Ιουλίου 2013 τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 305/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε αντιπροσωπεία του AHI


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του American Hellenic Institute (AHI).

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών


Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί επίσημα για απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν να καλέσει τον Πρέσβη της στην Λευκωσία για κάποιες διαβουλεύσεις στην Τεχεράνη από τις 8 Μαΐου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος αναχωρεί για το Δουβλίνο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμος Αδάμου αναχωρεί την Κυριακή, 12 Μαΐου για το Δουβλίνο, για να συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ενέργειας των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βουλευτής κ. Α. Νεοφύτου συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας. Της εξαμελούς αντιπροσωπίας ηγείτο η Πρόεδρος της Επιτροπής Καθηγήτρια Ursula Männle. Την αντιπροσωπία συνόδευε η Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο δρ Gabriela Guellil.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος μεταβαίνει στις 13 Μαΐου το πρωί στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, για να συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση των αρμοδίων για θέματα ναυτιλίας Υπουργών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην 3η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, χθες στο Παραλίμνι 10/05/2013

Μακαριότατε, Σεβασμιότατε, αιδεσιμότατοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που μου προσφέρεται σήμερα να χαιρετίσω αυτή τη σημαντική για την Αμμόχωστο και την Κύπρο σύναξη που στόχο έχει τη σύνδεση στην Κύπρο κληρικών και λαϊκών της πόλης και της επαρχίας Αμμοχώστου, που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη την Κύπρο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 10/05/2013 09:56

1. Η Κύπρος θα προχωρήσει άμεσα σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς «η ανθρωπότητα δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την επίλυση του Κυπριακού», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ενώπιον ενός ακροατηρίου από διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς, αναλυτές και δημοσιογράφους στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς της Ουάσινγκτον.