3/4/13

Μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με αυτά που λες,αλλά θα έδινα μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για το δικαίωμά σου να συνεχίσεις να τα λες -ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ


Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 03/04/2013

Το ΑΚΕΛ διά της κλασικής μεθόδου της επανάληψης αναφέρεται συνεχώς στη συμφωνία «Αναστασιάδη – Eurogroup», προσπαθώντας να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στη σημερινή Κυβέρνηση.

Καταβολή επιδόματος τέκνου σε τρίτεκνες/πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τις τρίτεκνες/πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν επίδομα τέκνου σε μηνιαία βάση ότι για τον μήνα Μάρτιο θα τους καταβληθεί έκτακτα το επίδομα τέκνου εφόσον βάσει των στοιχείων της περσινής αίτησής τους το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνούσε τις 39.000. Το επίδομα θα τους καταβληθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά στην Κύπρο


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά κ. John Baird πραγματοποιεί αύριο επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της περιοχής.

Η Εθνική Φρουρά στηρίζει ενεργά την προσπάθεια για βοήθεια άπορων οικογενειών

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ομάδας εθελοντών CYPRUS AID για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες άπορων και αναξιοπαθουσών οικογενειών, ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου έδωσε οδηγίες στην Εθνική Φρουρά να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια με την καθημερινή διάθεση προσωπικού μέχρι την Παρασκευή για τη διαλογή, συσκευασία και αποθήκευση των ειδών που έχουν συγκεντρωθεί για τον σκοπό αυτό.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις ότι στο Μνημόνιο δεν περιλήφθηκε πρόνοια με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να αποδεσμευθεί από τον Μηχανισμό Στήριξης, έστω και αν ξοφληθεί το δάνειο που θα δοθεί από τον Μηχανισμό, η απάντηση είναι απλή: Μια τέτοια πρόνοια, σαφής και συγκεκριμένη, μπορεί να καταγραφεί μόνο στη σύμβαση που θα υπογραφεί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη στο ΑΚΕΛ


Εκπλήσσει που το ΑΚΕΛ, αντί να αναλογιστεί ποια Κύπρο έχει παραδώσει με την πενταετή διακυβέρνησή του, ζητά ευθύνες από άλλους. Φτάνει στο σημείο να αποδίδει συμφωνίες της Κυβέρνησης Χριστόφια στη σημερινή Κυβέρνηση τις οποίες ταυτόχρονα και κατακρίνει. Και αντί να επαινέσει τις όποιες βελτιώσεις κατάφερε η σημερινή Κυβέρνηση, ζητά και τα ρέστα.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή της Νέας Ζηλανδίας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συναντήθηκε χθες, στο γραφείο του, με τον Ύπατο Αρμοστή της Νέας Ζηλανδίας, με έδρα τη Ρώμη, δρα Trevor Matheson.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συμμετείχε στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών 03/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου συμμετείχε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, όπου εισηγήθηκε τροποποιήσεις σε δύο νόμους.

Η κυπριακή παροικία Αμερικής τίμησε την επέτειο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-'59 03/04/2013

Η κυπριακή παροικία Αμερικής τίμησε την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ με εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία των Κυπριακών Οργανώσεων στις ΗΠΑ, οι Διπλωματικές Αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας καθώς και πολλοί ομογενείς.

Ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με τις πληρωμές των συντάξεων 03/04/2013

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορούν το κοινό ότι η διεκπεραίωση των πληρωμών των συντάξεων Χηρείας, Ανικανότητας, Αναπηρίας και των επιδομάτων Ορφάνιας και Αγνοουμένου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και της Κοινωνικής Σύνταξης για τον Μάρτιο του 2013 έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η πληρωμή των συνταξιούχων Γήρατος δεν έχει ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί για χθες 2 Απριλίου, λόγω τεχνικών δυσκολιών στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 03/04/2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και της νέας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Μιλώντας στην τελετή ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης είπε:

 

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 3/4/2013 08:13




ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 03/04/2013 09:55

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 03/04/2013 09:55
1. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και την διαμόρφωση του μνημονίου το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από Eurogroup και τα εθνικά κοινοβούλια. Το μνημόνιο αφορά το ποσό των 10 δις και το επιτόκιο κυμαίνεται από 2,5 -2,7%.Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τερματίζεται η περίοδος αβεβαιότητας και δημιουργούνται οι συνθήκες για επανεκκίνηση της οικονομίας. Είπε ακόμη ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, «σε πολύ πιο ευνοϊκές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες».