4/6/10

Παρατηρητήριο Τιμών Λιανικής Πώλησης Πετρελαιοειδών - 3.6.2010

04/06/2010
H Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, έχει ολοκληρώσει τη νέα της έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών στις 3.6.2010, σε 232 διαφορετικά Πρατήρια Καυσίμων παγκύπρια.

Προσφώνηση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου προς την Α.Α. τον Πάπα Ρώμης κ.κ. Βενέδικτο ΙΣΤ’ Εκκλησία Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο


04/06/2010

Αγιώτατε Πάπα της Πρεσβυτέρας Ρώμης κ. Βενέδικτε,
Καλώς ήλθατε στη Νήσο των Αγίων και των Μαρτύρων!
Καλώς ήλθατε στην πρώτη εξ Εθνών Εκκλησία, που ίδρυσαν οι Απόστολοι Βαρνάβας, Παύλος και Μάρκος!

Καλώς ήλθατε στην Εκκλησία των Αποστόλων, διά την ίδρυση της οποίας το Πνεύμα το ΄Αγιο τους ξεχώρισε από τους άλλους αδελφούς και τους απέστειλε προς τα Έθνη!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία καθιερώθηκε από το 1972 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, αποτελεί, σήμερα, έναν από τους σημαντικότερους περιβαλλοντικούς θεσμούς για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Xαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας
04/06/2010

Ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στους δημοσιογράφους

04/06/2010
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη σήμερα σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους. Κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο κ. Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην εκδήλωση «Εις Αφροδίτην 2010», στο Αγρόκτημα της Γεροκηπιάς
04/06/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.

Επίσκεψη της Υπουργού Συγκοινωνιών και ΄Εργων στην Αθήνα 04/06/2010 Η Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων δρ. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αναχωρεί την Κυριακή, 6 Ιουνίου για την Αθήνα όπου θα παραστεί στα εγκαίνια της Ναυτιλιακής ΄Εκθεσης «Ποσειδώνια», στην οποία συμμετέχει και η Κύπρος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην ελληνική πρωτεύουσα η κα Μαρκουλλή θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς της. Η κα Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης, 8 Ιουνίου.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια κατά την τελετή υποδοχής της Α.Α. Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ', στο Αεροδρόμιο Πάφου

04/06/2010
Άγιε Πατέρα,

Με μεγάλη χαρά Σας καλωσορίζω εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου και εμού προσωπικά στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μεγάλη τιμή για μας να υποδεχθούμε την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του νησιού μας. Εσείς, ως βαθύς μελετητής των Πατέρων της Εκκλησίας και της θεολογικής σκέψης, είναι φυσιολογικό να εκδηλώνετε την ευαισθησία Σας με την επιθυμία να επισκεφθείτε την Πάφο, ακολουθώντας τα ίχνη της πρώτης Αποστολικής περιοδείας του Αποστόλου Παύλου που, συνοδευόμενος από τον Απόστολο Βαρνάβα, δίδαξε το Χριστιανισμό στην Κύπρο, ως πρώτο σταθμό προς την Ευρώπη.