19/7/11

Εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο για τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής

19/07/2011

Οι εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή κορυφώθηκαν την Κυριακή 17 Ιουλίου με τη μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στην ιστορική πλατεία Τραφάλγκαρ, που διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανακοινώνεται ότι στην εκδήλωση καταδίκης που πραγματοποιείται απόψε στο Προεδρικό για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, η Κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη. Στην εκδήλωση το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί με διακομματική ομάδα βουλευτών, με επικεφαλής τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθη Κουτμερίδη.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της αποψινής επετειακής εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο 19/07/2011 Το πρόγραμμα της αποψινής επετειακής εκδήλωσης καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα στις 8.30 μ.μ., έχει αναδιαμορφωθεί ένεκα του τραγικού συμβάντος στο Μαρί. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και δεν θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αποτελέσματα μετρήσεων για την ποιότητα αέρα στην περιοχή Ζυγίου 19/07/2011

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διεξάγονται στην περιοχή Ζυγίου μέσω του σταθμού παρακολούθησης της ποιότητας αέρα που είναι εγκατεστημένος στην εν λόγω περιοχή,

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό

19/07/2011

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
 
Ενώνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά με την ίδια πορεία πλεύσης δηλώνουν οι Υπουργοί ΄Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου




Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

19/07/2011

Έκκληση προς τον κόσμο ο οποίος συγκεντρώνεται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο να μην συγκεντρωθεί απόψε έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις απευθείας συνομιλίες

19/07/2011
Απόλυτα καταδικαστέες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι αισθάνεται πως και ο ΟΗΕ έχει δυσανασχετήσει από αυτές τις αναφορές.