16/12/13

Αυστηρό διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση του κ. Downer με τον κ. Davutoglu



Σε αυστηρό διάβημα προς τα ΗΕ στη Λευκωσία, για την ενέργεια του κ. Downer να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, κ. A. Davutoglu, στην ούτω καλούμενη «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, προέβη σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Δραστηριότητα Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητα Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου, στη Εκδήλωση Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα




Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου,
 στη Εκδήλωση Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα

(Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 06:30 μ.μ., Πολιτιστικό Ίδρυμα Ιεράς Μονής Κύκκου, Αρχάγγελος, Λευκωσία)

Διοργάνωση φιλανθρωπικής εκστρατείας από τη ΝΕΠΟΜΑΚ







Μέσα στο πνεύμα των γιορτινών ημερών, η Νεολαία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και συμπαράστασης προς την πατρίδα τους, εξήγγειλε τη διεξαγωγή φιλανθρωπικής εκστρατείας με τίτλο: «Το κουτί του Αγίου Βασίλη». 

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Τρίτη, 17/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου




Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Τρίτη, 17/12/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου



Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Tάσου Μητσόπουλου

Τρίτη, 17/12/2013

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βιέννη







Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Βιέννη, διοργάνωσε την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Φιλίας Κύπρου – Αυστρίας,  εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τρίτη, 17/12/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ν. Κουγιάλης συνυπογράφει τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετέχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιείται στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Ενέργειας Δρος Στ. Χειμώνα




Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Ενέργειας
 Δρος Στ. Χειμώνα
σε τελετή του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη σε εκδήλωση για την επέτειο 50 χρόνων του κυπριακού νηολογίου



Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.                  


Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη
σε εκδήλωση για την επέτειο 50 χρόνων του κυπριακού νηολογίου  

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη




Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη 
στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Αλέκου Φασιανού

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στη βράβευση των κορυφαίων σκοπευτών και σκοπευτριών του 2013






Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΣΚΟΚ)  για την τιμή που μου έχουν κάνει να με καλέσουν  να θέσω υπό την αιγίδα μου αυτή την τόσο τιμητική εκδήλωση, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα πολλών κόπων και προσπαθειών εκ μέρους των αθλητριών και αθλητών της ΣΚΟΚ που έχουν διακριθεί το 2013. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, το Μεγάλο Χορηγό της Εκδήλωσης, την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης



 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Άντρος Κυπριανού, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα δε τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μελωδικές εορταστικές ευχές από τη Cyta




Μελωδικές εορταστικές ευχές από τη Cyta

Mε μια πρωτότυπη μουσική κάρτα στέλλει φέτος η Cyta τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΚΑΛΑ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του άκουσαν τα Κάλαντα από παιδιά Γυμνασίων, δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του κα Άντρη Αναστασιάδη άκουσαν σήμερα τα Κάλαντα από δεκάδες παιδιά που έφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, από σχολεία διαφόρων επαρχιών.

Ο Υπουργός Ενέργειας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες





Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου σε αυριανή συνάντησή του με εκπροσώπους σημαντικών δεξαμενών σκέψης, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία ενέργειας, καθώς και των οργάνων της ΕΕ, θα παρουσιάσει τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς της Κύπρου σε σχέση με την εκμετάλλευση των γηγενών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Απαντήσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων σε ερωτήσεις δημοσιογράφων



 
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για τα 50χρονα του Κυπριακού Νηολογίου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που παρατηρήθηκε κάποια στασιμότητα στην ανάπτυξη  του κυπριακού νηολογίου, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Συνέδριο με θέμα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών: Καινοτόμος μάθηση»



 


Το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του δεύτερου τριήμερου διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών ΙΙ: Καινοτόμος Μάθηση»(ForeignLanguageInstructionalTechnology ΙΙ: E-nnovativeLearning).Το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ





Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση με θέμα «Ο Νέλσον Μαντέλα και η Τέχνη της Πολιτικής Ηγεσίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00 στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη.

Αντί ευχετήριων καρτών 50 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο παιδί προσφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής






Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντί ευχετήριων καρτών θα προσφέρει 50 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο παιδί.  Η προσφορά αυτή αποτελεί ελάχιστη εκτίμηση προς τα παιδιά αυτά που καθημερινά φυλάνε  «Θερμοπύλες».

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Συγκοινωνιών για τα 50χρονα του Κυπριακού Νηολογίου



 



Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία των 50 χρόνων του Κυπριακού Νηολογίου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είπε τα εξής:

Το Υπουργείο Ενέργειας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες





Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών παραχώρησε στην Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων 100 κουπόνια συνολικής χρηματικής αξίας €5.000, για την ενίσχυση δυσπραγουσών πολύτεκνων οικογενειών.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου στη συνέντευξη Τύπου για την οδική ασφάλεια






Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης κατά κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι και η οδική αν-ασφάλεια.

Το CYPRUS INSTITUTE OF MARKETING ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό 30 ετών από την έναρξη των εργασιών του στην Λεμεσό







Το Cyprus Institute of Marketing συμπλήρωσε το 2013 αισίως 35 χρόνια πρωτοπορίας στην Ανώτατη εκπαίδευση στην Κύπρο. Το Cyprus Institute of Marketing ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1978 στην Λευκωσία και από το 1984 λειτουργεί και στην Λεμεσό με μεγάλη επιτυχία, όντας το πρώτο Κολλέγιο που δραστηριοποιήθηκε στην Λεμεσό.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος αναχώρησε χθες βράδυ για την Κίνα όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και με Πανεπιστημιακές Αρχές.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου





Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Δευτέρα, 16/12/2013

Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υγεία και Ασφάλεια Καταναλωτή

Δημοσίευση Εβδομαδιαίων Κοινοποιήσεων της Ε.Ε.
για μη Ασφαλή Προϊόντα που Γνωστοποιούνται στο Σύστημα Gras-Rapex

Εκδήλωση για την Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα «Μια νέα πνοή στην Κύπρο της αγάπης και της ειρήνης»



Η Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα διοργανώνει σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο, εκδήλωση με θέμα «Μια νέα πνοή στην Κύπρο της αγάπης και της ειρήνης», με στόχο να αναδείξει, μεταξύ άλλων, τη σημασία της ενεργού υπόστασης της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα, την άσβεστη ελπίδα και την αποφασιστική διεκδίκηση της επιστροφής της στην Εκκλησία της Κύπρου και στην αδελφότητά της. 

Επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα στην κοινοτική αγορά







Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (Rapex), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι στην κοινοτική αγορά έχουν εντοπισθεί και αποσυρθεί τα πιο κάτω καλλυντικά προϊόντα:

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο φιλανθρωπικό γεύμα του ΣΚΕ Αγίου Δομετίου


 

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου απηύθυνε χθες χαιρετισμό στο φιλανθρωπικό γεύμα του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Αγίου Δομετίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Αγίου Δομετίου. Στον χαιρετισμό της, τον οποίο διάβασε εκ μέρους της ο Επαρχιακός Λειτουργός Κοινωνικής Ευημερίας κ. Λεύκος Βασιλείου, η κα Υπουργός είπε: