10/9/10

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για θέματα της επικαιρότητας

10/09/2010

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης προέβη σήμερα, στο Υπουργείο, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους αναφορικά με διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Ανδρέα Δημητρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2010 - 2011

10/09/2010
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να απευθύνω σε όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης τις θερμές μου ευχές για μια γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική χρονιά.

Πιστοποιητικά Απορίας σε Κύπριους φοιτητές των ΑΕΙ/ ΤΕΙ της Ελλάδας

10/09/2010
Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι της έχει ανατεθεί από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2010/2011, η ευθύνη για έκδοση Πιστοποιητικών Απορίας σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και ότι δέχεται αιτήσεις από τους δικαιούχους.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών έχει στη διάρκεια της πενηντάχρονης πορείας του από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναδιοργανωθεί και προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα αρκετές φορές.

Ομιλία της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών δρος Ελεονώρας Γαβριηλίδη στα εγκαίνια της έκθεσης/παρουσίασης του ΓΤΠ «50 χρόνια ΓΤΠ – Διαχρονική Ενημέρωση και Δημιουργία», στην Πύλη Αμμοχώστου
10/09/2010

Με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά ευχόμαστε στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, στους μουσουλμάνους που διαμένουν στην Κύπρο και στους απανταχού μουσουλμάνους ειρήνη, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Θέλω να συγχαρώ θερμά την ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου και ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα τόσο για τα 50χρονα της Αστυνομίας όσο και για τη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης- συναυλίας την οποία φιλοξενούμε στο Προεδρικό Μέγαρο. Το Προεδρικό Μέγαρο ανήκει στον κυπριακό λαό και, όπως ήταν άλλωστε και η δέσμευσή μας, έχει τις πόρτες του ανοικτές για το λαό και με χαρά φιλοξενούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση - συναυλία "50 Στιγμές" αφιερωμένη στα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Αστυνομίας, χθες στο Προεδρικό Μέγαρο
10/09/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

10/09/2010
Οι Σύμβουλοι θα συνεχίσουν πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση πάνω σε διάφορες πτυχές του Περιουσιακού με στόχο να καταλήξουν σε κάποιες συγκλίσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, είπε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Αποτίνουμε σήμερα φόρο τιμής σε δύο παλικάρια που η ιστορία και η θυσία τους παραπέμπουν πίσω στο χρόνο. Παραπέμπουν στη δύσκολη περίοδο των διακοινοτικών συγκρούσεων, το 1963 - 1964 και των χρόνων που ακολούθησαν. Ιστορία που άφησε τα έντονα και τραγικά αποτυπώματά της στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα αποκαλυπτήρια των προτομών των ηρώων Παύλου Ηρακλέους και Κώστα Καρνάβαλου, στο Μέσα Χωρίο Πάφου
10/09/2010

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

10/09/2010
Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Alexander Downer σε εισαγωγική του δήλωση ανέφερε ότι σήμερα οι δύο ηγέτες είχαν μια καλή ευκαιρία να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στο θέμα του Περιουσιακού.