28/1/14

Σε σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και ΠολιτισμούKυριάκουΚενεβέζου


Σε σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και ΠολιτισμούKυριάκουΚενεβέζου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ.ΝίκοςΣεργίδης και   η Προϊστάμενη Δημοσίων Σχέσεων της CYTAκα Αλεξία Γιαλλουρίδου παρέδωσαν στον Υπουργό κ. Κενεβέζο 500 αντίτυπα του βιβλίου, που έχει εκδώσει πρόσφατα η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων   «Τουρκία, θέλουμε τα παιδιά μας», για να σταλούν σ’ όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χθες η δεύτερη συνάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο ΑΚΕΛ για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές



Σε απάντηση σημερινών δηλώσεων του κ. Νεοκλή Συλικιώτη, που έγιναν εκ μέρους του ΑΚΕΛ, για αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεγχόμενες περιοχές από το 1993 έως το 2004, για δήθεν ελλειμματική απάντηση του κ. Υπουργού σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε μέσω της Βουλής ο Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη για το θέμα του ΓεΣΥ





«Δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης νέας αναλογιστικής μελέτης για το ΓεΣΥ». Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», στο οποίο διατυπωνόταν ο ισχυρισμός για την πραγματοποίηση νέας αναλογιστικής μελέτης για το ΓεΣΥ.

Επιλύθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών σε θαλασσαιμικούς και αιματολογικούς ασθενείς






Λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών σε θαλασσαιμικούς και αιματολογικούς ασθενείς έδωσε ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης. Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Νοσοκομείο,  αποφασίστηκε όπως διαμορφωθεί ειδικός χώρος εντός του Νοσοκομείου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αιματολογικοί ασθενείς.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κράτους του Κατάρ, με τον Πρωθυπουργό και άλλους επίσημους, καθώς και με αριθμό επιχειρηματικών ταμείων και εταιρειών της χώρας, ενώ υπεγράφησαν Μνημόνια Συναντίληψης και διακρατική Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Κατάρ.  

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με τα διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα ευρείας υπηρεσιακής σύσκεψης με όλα τα διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου και όλων των δημόσιων οργανισμών που υπάγονται σε αυτό (Τμήματα, Υπηρεσίες κ.ά.).

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου στη συνέντευξη Τύπου με θέμα “ Bullying and Cyber – Bullying ”


Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, για να μιλήσω για ένα τόσο σημαντικό και σοβαρό θέμα που αφορά το φαινόμενο του εκφοβισμού ανάμεσα στους νέους, για το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ο αγγλικός όρος “ bullying ”.

Remarks by the Minister of Foreign Affairs in Qatar







We did not come to Qatar to ask for free funds; what we want is that if an investment is made either by the State or by private parties, for it to be an investment that will offer mutual benefit to both sides, the Minister of Foreign Affairs, Mr Ioannis Kasoulides, who is accompanying the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, on his official visit to Qatar, said today.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Bullying & Cyber Bullying»





Ο εκφοβισμός είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο φαινόμενο επιθετικής αντικοινωνικής συμπεριφοράς, το οποίο παρουσιάζεται σε διάφορα πλαίσια. Το συναντούμε στη σχολική αυλή, στον εργασιακό χώρο, στην τεχνολογία, στην οικογένεια, στις ομάδες συνομηλίκων, ακόμα και στις ένοπλες δυνάμεις και επηρεάζει, σύμφωνα με τους ερευνητές, άτομα όλων των ηλικιών.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το ωράριο των γιατρών του Δημοσίου




Το Υπουργείο Υγείας χαιρετίζει την αποδοχή από μέρους της ΠΑΣΥΚΙ των Διατάξεων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Προσωπικού που διέπουν τον έλεγχο του ωραρίου της Δημόσιας Υπηρεσίας (χρόνος προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία), όπως αυτή διατυπώθηκε με ανακοίνωση της Οργάνωσης στον έντυπο Tύπο.

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας







Αυτό που ήταν στόχος κατά την επίσκεψη στο Κατάρ έχει επιτευχθεί στον βαθμό της αλληλοκατανόησης και απομένει ο δεύτερος στόχος που αφορά την ικανοποίηση και την υλοποίηση των επιδιωκόμενων στόχων, δηλαδή η επιτυχία να δούμε επενδύσεις απευθείας από το εξωτερικό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για το θέμα του εκφοβισμού στα σχολεία



Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στα πλαίσια της εκστρατείας ενάντια στα κοινωνικά προβλήματα σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με στατιστικά στοιχεία για το θέμα του εκφοβισμού.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου





Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Τρίτη, 28/1/2014

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών στο Κατάρ




Δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε χρήματα δωρεάν, εμείς θέλουμε αν γίνει επένδυση είτε από το κράτος είτε από ιδιώτες να είναι μια επένδυση που θα προσφέρει αμοιβαίο όφελος και στους δύο, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ.

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Τετάρτη, 29/1/2014

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο τουαντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μητσόπουλου στο Μπέρμιγχαμ






Επέστρεψε από το Μπέρμιγχαμ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος ο οποίος, ως προσκεκλημένος του Ελληνικού Σχολείου Αγίας Τριάδας Midlands, ήταν ο επίσημος ομιλητής για τη Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος




Πολύ εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις χωριστές του συναντήσεις στο Κατάρ, τις οποίες είχε στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Κατάρ






Στο Κατάρ είχαμε πολύ καλές συναντήσεις με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ.

Address by the President of the Republic, Mr Nikos Anastasiades, at the Cyprus-Qatar Business Forum, in Doha





It is a great pleasure to be here today, to address such a distinguished audience with a special interest in exploring the business opportunities that Cyprus has to offer. I consider this Business Forum an excellent occasion to share with you a few thoughts regarding investment opportunities in Cyprus’ economy and for this I would like to sincerely thank the Prime Minister of the State of Qatar, H.E. Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani under whose aegis today’s event is taking place. 

The President of the Republic has meeting with the Qatari Businessmen Association







Cyprus can perform the economic miracle, the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, said tonight at a meeting he held with the Qatari Business Association, adding that Cyprus has achieved this in the past, and more specifically in 1974.

Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη






Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας
δρος Πέτρου Πετρίδη
                                           
Τρίτη, 28/1/2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε το Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Κατάρ





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επίσκεψη του στην Ντόχα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κατάρ.