27/6/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια του έργου «Πεζόδρομος-Ποδηλατοδρόμος κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού στη Λευκωσία» 27/06/2012

Βρίσκομαι πραγματικά με μεγάλη μου χαρά σήμερα εδώ για να εγκαινιάσω μαζί σας ένα απλό αλλά σημαντικό για τον πολίτη έργο, ένα στολίδι του Δήμου Λευκωσίας: τον Πεζόδρομο-Ποδηλατόδρομο κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού.

Παρεμβάσεις των Βουλευτών κας Αθηνάς Κυριακίδου και κ. Νίκου Νικολαΐδη στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο 27/06/2012

Μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο, για το θέμα της απεικόνισης των μεταναστών και προσφύγων κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών, η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αν και η ξενοφοβία και ο ρατσισμός υποβόσκει, δυστυχώς, σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, το φαινόμενο διογκώνεται κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών, με αποτέλεσμα ακραίες πολιτικές δυνάμεις να καρπούνται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και να καταγράφουν σημαντική άνοδο στα εκλογικά τους ποσοστά.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας 27/06/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί, κατά τις 10 π.μ., κατά τη συντήρηση οπλισμού σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς μετά από πραγματοποιηθείσα βολή, σημειώθηκε τυχαία εκπυρσοκρότηση τυφεκίου όπλου χωρίς να υπάρξει οιοσδήποτε τραυματισμός.
Για το εν λόγω συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα από την προϊστάμενη διοίκηση.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας ΄Ελσης Χριστόφια στη συναυλία που διοργανώνει το Καρδιολογικό Ίδρυμα Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο 27/06/2012

Κυρίες και κύριοι,
Η εκδήλωση του Καρδιολογικού Ιδρύματος Κύπρου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας του με τίτλο «Νιώσε την καρδιά σου» μας δίνει την ευκαιρία γι’ αυτό το ευχάριστο συναπάντημα. Η εκστρατεία στοχεύει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων που πλήττουν ειδικότερα τον γυναικείο πληθυσμό του τόπου μας.

Ο Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει στην 9η Υπουργική Συνάντηση Ενεργειακού Διαλόγου ΕΕ-ΟΠΕΚ 27/06/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην 9η Υπουργική Συνάντηση Ενεργειακού Διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών).

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το πακέτο οικονομικών μέτρων 27/06/2012

Το πακέτο μέτρων για εξυγίανση της οικονομίας έχει αποσταλεί σήμερα το πρωί στα πολιτικά κόμματα, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς είπε: «Σήμερα το πρωί έχει αποσταλεί το πακέτο μέτρων στα κόμματα, όπως είχε συμφωνηθεί χθες στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων, στην οποία συνάντηση έγινε ενημέρωση και συζήτηση επί των μέτρων. Τα κόμματα έχουν δεσμευτεί σύντομα να δώσουν τις δικές τους προσεγγίσεις και να έχουν τις δικές τους συγκεκριμένες τοποθετήσεις επί αυτού του πακέτου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 27/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με διαφημίσεις ξενοδοχείων στα κατεχόμενα σε ιστοσελίδες παροχής τουριστικών υπηρεσιών 27/06/2012

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με διαφημίσεις ξενοδοχείων που λειτουργούν παράνομα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέπτεται Κοινότητες και περιοχές που πλήγηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση 27/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης επισκέπτεται σήμερα κοινότητες και περιοχές που πλήγηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προέκυψαν και στη συνέχεια θα επισκεφθεί πληγείσες καλλιέργειες.
27 June 2012

The Eurogroup welcomes the request of the Cypriot authorities for financial assistance
from euro area Member States in view of the challenges that Cyprus is facing, in
particular due to distress in the banking sector and the presence of macroeconomic
imbalances.


Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης 27/06/2012

Παρουσιάζοντας χθες το απόγευμα το σχέδιο ψηφίσματος της Έκθεσης για τις πολλαπλές διακρίσεις εις βάρους των μουσουλμάνων γυναικών στην Ευρώπη εκ μέρους της Επιτροπής Ισότητας και Μη-διάκρισης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η Εισηγήτρια του θέματος κα Αθηνά Κυριακίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου 27/06/2012


Να μην μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Με ξεχωριστή χαρά παρευρίσκομαι στην τελετή λήξης του ακαδημαϊκού έτους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μια σημαντική στιγμή για τους φοιτητές μας που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και ετοιμάζονται για μια δυναμική έφοδο στο μέλλον.


Αγαπητέ κύριε Κυριάκου,
Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια από τη γενναία και αλτρουιστική σας πράξη, τη διάσωση πέντε συνανθρώπων μας από βέβαιο και οικτρό θάνατο.

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, χθες 27/06/2012


«Τα μέτρα που συζητήσαμε σήμερα ήταν ένας συμβιβασμός που, πιστεύω, τελικά θα ικανοποιεί όλους», είπε ψες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή.

Δεν είμαστε εκτός χρονικών πλαισίων σε ό,τι αφορά το πακέτο, είπε ψες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας ότι προσδοκούμε σύντομα να εξευρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις έτσι ώστε να υιοθετηθούν τα μέτρα και να προχωρήσουμε.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Κύπρος δεν είναι προς πώληση και ο κυπριακός λαός έχει αξιοπρέπεια, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απαντώντας σε σχόλιο ξένου δημοσιογράφου. Εξερχόμενος απόψε του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη λήξη της συνεδρίας των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με θέμα την οικονομία, και απαντώντας σε σχόλιο ξένου δημοσιογράφου «ακούω πως η Κύπρος είναι προς πώληση», ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «η Κύπρος δεν είναι προς πώληση, ο κυπριακός λαός έχει αξιοπρέπεια και μη με προκαλείτε με τέτοιες προβοκατόρικες ερωτήσεις». -