5/11/13

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη συμφωνία μεταξύ της ΚΟΠ και της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει βαθιά ικανοποίηση για την υπογραφή, σήμερα, στη Ζυρίχη, συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για προσωρινή διευθέτηση σχετικά με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Άμυνας παρακολούθησε την ημερήσια φάση της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ»


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρακολούθησε σήμερα το απόγευμα την ημερήσια φάση της άσκησης με την επωνυμία «ΑΣΤΡΑΠΗ», επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνήθους εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Εθνικής Φρουράς. Η άσκηση, με πραγματικά πυρά, διεξήχθη στο Πεδίο Βολής «Κάμπος του Μύλου», στο χωριό Ορούντα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε σύσκεψης για αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινότητας Κάτω Μονής Λευκωσίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε χθες το απόγευμα ευρείας και πολύωρης σύσκεψης στα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Μονής Λευκωσίας, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν σε σχέση με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων από τη λειτουργία τριών χοιροστασίων καθώς και ιδιωτικού σφαγείου στην περιοχή.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στο 15ο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας, στη Λευκωσία

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας με θέμα «Συστήματα παθητικής ασφάλειας», που διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και με την ευγενή στήριξη της εταιρείας ΕΚΟ Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με το ΚΕΒΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) η οποία αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Επιμελητηρίου.


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Επαφές του Υπουργού Ενέργειας στο Πεκίνο

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή από το Πεκίνο, όπου πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη εργασίας και ηγήθηκε της επιχειρηματικής αποστολής του Υπουργείου Ενέργειας και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Επίσκεψη του Υπουργού Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο

Ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. David Lidington καταφθάνει σήμερα στην Κύπρο, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας.

Ομιλία Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου στο 15ο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας

Ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες των εφημερίδων και τους καταλόγους των δυστυχημάτων, βρίσκει πολλές σελίδες και μακροσκελείς αναφορές για δυστυχήματα και αιτίες που τα προκάλεσαν, για νεαρούς και ασυνείδητους οδηγούς, που παραπέμπουν στους αγώνες της Πολιτείας και ειδικότερα της τροχαίας της Αστυνομίας, στην προσπάθειά να δημιουργήσουν τροχαία συνείδηση σε κάθε οδηγό και ειδικότερα στους νεαρούς οδηγούς.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε σύσκεψης για αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινότητας Κάτω Μονής Λευκωσίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε χθες το απόγευμα ευρείας και πολύωρης σύσκεψης στα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Μονής Λευκωσίας, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν σε σχέση με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων από τη λειτουργία τριών χοιροστασίων καθώς και ιδιωτικού σφαγείου στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρέσβη της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στο Παγκύπριο Συνέδριο με θέμα «Βία στην Οικογένεια: πρόληψη, προστασία, δίωξη»

Το Παγκύπριο Συνέδριο με θέμα «Βία στην Οικογένεια: πρόληψη, προστασία, δίωξη» χαιρέτισε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου. Σε χαιρετισμό, που διάβασε εκ μέρους της κας Αιμιλιανίδου η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Τούλα Κούλουμου, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε τα πιο κάτω:

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής και του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Γ. Λ. Ομήρου σε παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Σταματίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σταματίου «Ιστορία της ΕΔΕΚ 1969-1974» στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου:

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
--------------------------------------------------

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου υποδέχθηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο, τον Υπουργό Αρμόδιο για Θέματα Άμυνας του Σουλτανάτου του Ομάν, Α.Ε. Sayyid Badr Bin Saud Bin Hareb Al-Busaidi.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αρμόδιο για Θέματα Άμυνας του Σουλτανάτου του Ομάν

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωργίας για πτώσεις φοινικιών





Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ενημερώνει τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και τους ιδιοκτήτες φοινικιών των ειδών Phoenix dactylifera (χουρμαδιά) και Phoenix canariensis (κανάριοι φοίνικες), καθώς και άλλων ειδών φοινικοειδών, ότι ενδεχόμενη προσβολή τους από το σκαθάρι κόκκινο ρυγχωτό κάνθαρο (Rhynchophorus ferrugineus), ενδέχεται να οδηγήσει στην πτώση τους και να αποτελέσει κίνδυνο για πρόκληση ατυχημάτων.