28/12/12

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου 28/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του κα Έλση Χριστόφια επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας της Κύπρου όπου ευχήθηκαν στους ασθενείς και έκοψαν την βασιλόπιττα με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στα εγκαίνια του έργου βελτίωσης του δρόμου Ομόδους - Μανδριών

Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα αυτό το μικρό αλλά σημαντικό για την περιοχή οδικό έργο. Αναμφίβολα, το οδικό δίκτυο είναι ζωτικότατης σημασίας για την οικονομία και ανάπτυξη του τόπου, και ειδικότερα των ορεινών μας περιοχών, γιατί συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό της αστυφιλίας και της συρρίκνωσης του πληθυσμού, ένα πρόβλημα που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τις ορεινές μας περιοχές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 28/12/2012

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγος του κα Έλση Χριστόφια επισκέφθηκαν σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τους ασθενείς του Νοσοκομείου επισκέφθηκαν, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος Β΄, η Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης.

Καταδίκες για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία 28/12/2012


Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη εργοδοτών και αυτοεργοδοτούμενου προσώπου που παρέβηκαν τις διατάξεις της Νομοθεσίας η οποία αφορά θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε μέσα στο 2012 τους πιο κάτω:

Έκδοση έκθεσης «Στατιστικές της Εκπαίδευσης, για το 2010/2011» 28/12/2012


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει την ετήσια έκθεση "Στατιστικές της Εκπαίδευσης", για το σχολικό έτος 2010/11. Η έκθεση δίδει λεπτομερή στοιχεία για τον αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητών/σπουδαστών, διδακτικού και μη-διδακτικού προσωπικού, τις δαπάνες σε κάθε επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και τους Κύπριους φοιτητές στο εξωτερικό.

Λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη στις 31 Δεκεμβρίου 2012 28/12/2012


Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες ότι, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012, όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Αμμόχωστο, Πελένδρι και Πόλη Χρυσοχούς, θα λειτουργήσουν για εξυπηρέτηση του κοινού από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το απόγευμα.

Απάντηση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων σε ισχυρισμούς που αναφέρονται σε δημοσίευμα 28/12/2012

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα Κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής 28/12/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας άκουσε σήμερα το πρωί τα Κάλαντα, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής.

Δημοσίευση Εβδομαδιαίων Κοινοποιήσεων της ΕΕ για μη ασφαλή προϊόντα που γνωστοποιούνται στο σύστημα GRAS-Rapex 28/12/2012

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Υ.Α.&Π.Κ.) του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα που αρχίζει στις 24/12/2012 (GRAS-RAPEX – Report 52) έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα 64 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και της Κύπρου) και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο σύστημα GRAS-RAPEX.