28/2/12


Ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, στη Λευκωσία

28/02/2012

Δηλώσεις της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

28/02/2012
Η εργασία για την ενσωμάτωση των προνοιών των Οδηγιών για αγορά του φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στο κυπριακό δίκαιο έχει ολοκληρωθεί και προχωρούμε στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, νομοτεχνικού έλεγχου και κατάθεσης στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου, είπε σήμερα η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου.

* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

28/02/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

* Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

28/02/2012
Οι αναφορές του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Ερογλου είναι προβοκατόρικες και απορρίπτονται ασυζητητί είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

* Η Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

28/02/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συμμετείχε στη Σύνοδο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Στη Σύνοδο αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, όπως το Συμβούλιο εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την απόδοση στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ

Απαντήσεις του Υπουργού ΄Αμυνας Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

28/02/2012

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, περί «μυστικών συνομιλιών» για στρατιωτική βάση του Ισραήλ στην Κύπρο, καθώς και τις απειλές της Τουρκίας για την Κυπριακή ΑΟΖ εν όψει του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για φυσικό αέριο, ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ως ακολούθως:
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την καταβολή της ΑΤΑ
28/02/2012

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστου Χριστοφίδη στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης της Μαρίνας Καρατσιόλη, στην OPUS Gallery, στη Λευκωσία
28/02/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο

 
28/02/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί αύριο το απόγευμα για το Λουξεμβούργο όπου θα επισκεφθεί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Η Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ


28/02/2012
Πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε στο Συμβούλιο η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Δηλώσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο

28/02/2012
 Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς ΄Ερογλου, στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για δύο ώρες και επικεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά στο περιουσιακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την Προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργό της Δανίας κα Helle Thorning-Schmidt με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν στις προετοιμασίες για την εαρινή Σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ. Η εαρινή Σύνοδος του Συμβουλίου της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 1 και 2 Μαρτίου. -28.02.2012

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

 
28/02/2012

Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να λιγοστέψουν οι εικασίες, παρότρυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.