22/3/14

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για τον θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου



«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της οποίας τα έδρανα κόσμησε ο Τάσος Μητσόπουλος από το 2006 μέχρι το 2013, θρηνεί τον χαμό ενός άξιου Κοινοβουλευτικού και μιας λαμπρής προσωπικότητας του δημόσιου βίου της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προεδρεύει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Υπουργού Άμυνας, αποφάσισε, σε ένδειξη της βαθιάς εκτίμησης του προς τον εκλιπόντα, τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφορικά με το θέμα της απόδοσης τιμών προς τον εκλιπόντα Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο.

ΒΑΘΙΑ ΒΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΘΙΑ ΒΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΑΜ ΤΑΣΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Μόλις πληροφορήθηκε την είδηση τού θανάτου τού Υπουργού Αμύνης τής Κυπριακής ΔημοκρατίαςΤάσου Μητσόπουλου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποχαιρετισμός Αειμνήστου Υπουργού Τάσου Μητσόπουλου 22/03/2014

Αγαπητέ μας Υπουργέ,

Τα λόγια φαντάζουν ανήμπορα να περιγράψουν τη θλίψη του προσωπικού του Υπουργείου σας. Ο χρόνος μαζί σας, αν και μικρός σε διάρκεια, μας δίδαξε πολλά. Ήθος, καλοσύνη, σεβασμό και πίστη στο καθήκον για το καλό της πατρίδα μας. Για το καλό της Κύπρου μας, της οποίας ο λαός θρηνεί τον αδόκητο χαμό σου. Δεν είναι μόνο η απώλεια μιας αγαπητής φυσιογνωμίας, αλλά και η απουσία ενός μεγάλου άνδρα, ταγμένου να φυλάττει τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και αξίες, μέσα στο ζοφερό τοπίο των δύσκολων ημερών που διανύουμε. Θα βρίσκεστε πάντα μέσα στις καρδιές μας, ως ο άνθρωπος με το πλατύ χαμόγελο και τη μεγάλη ευγένεια. Με τη σκέψη μας στραμμένη στην πολυαγαπημένη σας οικογένεια, σας αποχαιρετούμε ευχόμενοι όπως ο Θεός, κατατάξει τη ψυχή σας εκεί που οι δίκαιοι αναπαύονται.

Αιωνία σου η μνήμη.

Ιατρικό Ανακοινωθέν για τον Τάσο Μητσόπουλο

  
Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε περαιτέρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο στις 13.30.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Υπουργός Άμυνας κ. Τάσος Μητσόπουλος, η κατάσταση της υγείας του οποίου «παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη», σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ιατρικό Ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Τάσος Μητσόπουλος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. Η κατάσταση της Υγείας του παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη




Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

 κ. Νίκου Κουγιάλη

στο 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ε.Κ.Α.

στην αίθουσα Κοινοτικού Συμβουλίου Αστρομερίτη

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου
 στο συνέδριο «Εισηγήσεις για την καλύτερη
ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας»