29/1/14

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου με θέμα: «Η Ενεργειακή Ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου», στη Λάρνακα


Πριν από δύο ακριβώς μήνες σε μια παρόμοια εκδήλωση, παρουσιάσαμε από κοινού με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών στο ΤΕΠΑΚ, τις θέσεις και απόψεις μας για  το ίδιο θέμα. Επιδίωξη μας τότε ήταν μια πρώτη, γόνιμη ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις προοπτικές, αλλά και τις προκλήσεις που διανοίγονται στον τομέα της Ενεργειακής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Τα όσα περιγράφει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του σήμερα το απόγευμα, για τις παθογένειες της κυπριακής οικονομίας, τα εκλαμβάνουμε ως αυτοκριτική για τα όσα επισώρευσε η τραγική διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Ν. Νικολαΐδη στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο

Ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης μίλησε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της επίδρασης των νέων διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης στη δημοκρατία. Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι νέοι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών έχει στερεώσει τη συμμετοχική διαδικασία και καταστήσει πιο άμεση την επαφή των ψηφοφόρων με τους μηχανισμούς της εξουσίας.

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Γ. Λουκαΐδη στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο


Μιλώντας για το θέμα της πρόληψης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη ενώπιον της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι η πρόληψη του φαινομένου αυτού πρέπει να στοχεύει πρωτίστως στην πάταξη των γενεσιουργών αιτιών που προκαλούν και αναπαράγουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «δεχθήκατε έντονη κριτική περί μαγκιάς και περί απειλών από το ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού», σε σχέση με την απάντηση που του έδωσε ο ΥΠΕΣ για το θέμα των αγοραπωλησιών τ/κ περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές και πώς τοποθετείται, είπε:

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι απόψε μαζί σας σ’ αυτήν την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Καθηγητικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα την οδική ασφάλεια. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την πρόσκληση και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δύο συνδιοργανωτές που έχουν θέσει τα θέματα οδικής ασφάλειας ψηλά στις προτεραιότητες τους.

Πόντιση των σκαφών «Lady Thetis» και «Costantis », στη θαλάσσια περιοχή «Δασούδι», στη Λεμεσό





Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι  το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πόντιση των σκαφών «Lady Thetis» και «Costantis», ως μέρος της δημιουργίας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής με τεχνητούς ύφαλους, στη θαλάσσια περιοχή «Δασούδι» στη Λεμεσό.

Καταβολή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για το έτος 2013

 
Το Υπουργείο Οικονομικών δείχνοντας κατανόηση σε αίτημα ενδιαφερομένων που είτε από άγνοια ή άλλους λόγους δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα την αίτησή τους για το επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας κατά το έτος 2013, πληροφορεί το κοινό ότι παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για το έτος 2013 μέχρι τις 7/2/2014. Μετά το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας καμία αίτηση επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για το έτος 2013, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Επαφές του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στο Κατάρ






Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ ο Υπουργός Γεωργίας,  Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ahmed bin Amer al Humaidi, τον Διευθυντή για θέματα αγροτικής οικονομίας της Τράπεζας Αναπτύξεως του Κατάρ, καθώς και με άλλους οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ιχθυοκαλλιέργεια, τη γεωργοκτηνοτροφία  και το θαλάσσιο τουρισμό.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου







Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Συνεργασίας Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία συστάθηκε από την πρόσφατα υπογραφείσα Συμφωνία για τη μη-στρατιωτική ανάπτυξη στις Βρετανικές Βάσεις. Η Επιτροπή έχει στόχο να καταστήσει δυνατή τη συνεχή διαβούλευση Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου προς διευκόλυνση της συνεργασίας και διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής της Συμφωνίας για τη μη-στρατιωτική ανάπτυξη στις Βάσεις.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

 
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πέμπτη, 30/1/2014

Ομιλία Υπουργού Άμυνας, κ. Φώτη Φωτίου



Η Ενεργειακή Ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της
Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ομιλία Υπουργού Άμυνας,
κ. Φώτη Φωτίου

(29 Ιανουαρίου  2014, ώρα 19:15,
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Μακαρίου- Λάρνακα)

Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη


Δραστηριότητες του Υπουργού Εξωτερικών
κ. Ιωάννη Κασουλίδη
 
Πέμπτη, 30/1/2014

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ





Δυστυχώς για τον λαό και τη χώρα μας κάποιοι μας άφησαν χωρίς καμιά επιλογή από τον δρόμο του Μνημονίου, τον μόνο προσφερόμενο δρόμο για αποφυγή της χρεοκοπίας.


O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος αύριο στις 9 π.μ. θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο, που τελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος αύριο στις 9 π.μ. θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο, που τελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, για τους ιδρυτές, ευεργέτες, σχολικούς εφόρους, Υπουργούς Παιδείας, εκπαιδευτικούς και σχολικούς υπαλλήλους των σχολείων της Λευκωσίας.

Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Υγείας
δρος Πέτρου Πετρίδη

Πέμπτη, 30/1/2014 

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 31/1/2014

Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικός Πληρωμών

 
 
Ο ΚΟΑΠ δέχεται αιτήσεις για κατάρτιση καταλόγου συμβούλων ενημέρωσης του Μητρώου Γεωργικής Γης (ΜΓΓ) και υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων 2014. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  και εξοικειωμένοι στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτυακών εφαρμογών.

Δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου





Δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου


Πέμπτη, 30/1/2014

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου





Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Πέμπτη, 30/1/2014

ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΖΑΚΠΟΤ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ


        
   
Ο Διευθυντής Κρατικού Λαχείου, με βάση τη γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ.3655 και ημερομηνία 22 Νοεμβρίου, 2002, αρ. γνωστοποίησης 6845, ανακοινώνει ότι, επειδή στην Κλήρωση του Κρατικού Λαχείου με αρ. 2/14 της 29 Ιανουαρίου, 2014 ο πρώτος τυχερός λαχνός που κληρώθηκε με αρ. 20857 περιλαμβάνεται μεταξύ των αδιάθετων λαχνών, δημιουργήθηκε ΤΖΑΚΠΟΤ. 

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Friday 31/01/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Αποτελέσματα κλήρωσης αρ. 2/2014 του Κρατικού Λαχείου που έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2014

 
 
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 
Αποτελέσματα κλήρωσης αρ. 2/2014 του Κρατικού Λαχείου που έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2014 

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών






Αναφορικά με ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών που ζητά την ακύρωση της ανοικτής συζήτησης για την Ιστορία της Γ΄ Δημοτικού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σημειώνει τα ακόλουθα:

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου




Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Τετάρτη, 29/1/2014