26/9/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Wang Yi. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης κ. Νικόλαος Αιμιλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Εξοχότητες,

Είναι μεγάλη τιμή να απευθύνομαι στο σεβαστό αυτό Σώμα για πρώτη φορά υπό την ιδιότητα μου ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη διαφάνεια των πολιτικών κομμάτων


Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου μετά το πέρας σύσκεψης στο γραφείο του με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων με θέμα τη διαφάνεια των πολιτικών κομμάτων.

Στρατιωτική παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2013

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 11 π.μ., στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 53ης Επετείου της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή πεζοπόρων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς - ΕΛΔΥΚ

Κοινή έκκληση από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδη και τους Υπουργούς Εξωτερικών άλλων 24 χωρών για τη Συρία


Κοινή έκκληση για σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου στη Συρία

Έκκληση για άμεση προστασία του άμαχου πληθυσμού, του ιατρικού προσωπικού και των ιατρικών εγκαταστάσεων, καθώς και των διόδων διοχέτευσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων παρέθεσε δείπνο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ARABSAT


Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ARABSAT, ενός από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δορυφόρων στον κόσμο, παρατέθηκε χθες στη Λεμεσό δείπνο, υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στη συναυλία της χορωδίας της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.

Mε ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας στη συναυλία που διοργανώνει η χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας με τίτλο «Φεγγάρι Μάγια μου ‘κανες». Μέσα από την αποψινή εκδήλωση η χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας,

συνεχίζοντας τη διαχρονική της παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, θα μας ταξιδέψει με μουσικές και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Ρώσο Πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Stanislav Osadchiy είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στην έκθεση δημιουργιών μαθητών και μαθητριών μέσης εκπαίδευσης

Σας καλωσορίζω στην έκθεση δημιουργιών μαθητών και μαθητριών μέσης εκπαίδευσης από ανακυκλώσιμα υλικά, που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών/Καθηγητριών Οικιακής Οικονομίας-Αγωγής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

Στο επίσημο ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής αφιερωμένο στα παιδιά της Κύπρου με οικονομικές ανάγκες, παρευρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη

Η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε χθες συνάντηση με τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη.

Επαφές της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη


Η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη επισκέφθηκε χθες το ελληνοαμερικανικό σχολείο Βασίλειος Σπυρόπουλος, που βρίσκεται στην περιοχή Flushing της Νέας Υόρκης.

Συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κατέθεσε, χθες, στα Ηνωμένα Έθνη, το έγγραφο επικύρωσης σχετικά με τις τροποποιήσεις του Άρθρου 8 και το Έγκλημα της Επίθεσης στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη

Στα πλαίσια των επαφών του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Στρατιωτική παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2013



 

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 53ης Επετείου Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, με τη συμμετοχή πεζοπόρων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς - ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ" Ιωσήφ στον Στρόβολο.

Κοινές Δηλώσεις Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου και Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη



Κοινές Δηλώσεις Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου και  Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της 68ης Γ.Σ. ΟΗΕ (Ν. Υόρκη, 25.09.13)