13/9/12

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας 13/09/2012

Στα πλαίσια της Οικουμενικής Διακήρυξης για τη Δημοκρατία, της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως κάθε χρόνο, τιμά και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας, όπως αυτή καθιερώθηκε το 2007 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Θεωρούμε επιβεβλημένη την υποχρέωσή μας να στηρίξουμε στο κοινοβουλευτικό επίπεδο τις διεθνείς προσπάθειες για εμβάθυνση και ενίσχυση των αξιών που περικλείει η δημοκρατία, καθότι αυτή δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά το πλαίσιο μέσα από το οποίο μας παρέχεται η δυνατότητα να πολιτευόμαστε, να δημιουργούμε και να απολαμβάνουμε ως πολίτες βασικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο 13/09/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Edward Nalbandian πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση της ομολόγου του δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «50 χρόνια Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» 13/09/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης τέλεσε χθες στη Λευκωσία τα εγκαίνια της έκθεσης «50 χρόνια Κοινής Αγροτικής Πολιτικής». Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Φωτογραφική έκθεση για την Κύπρο στην Ισπανία 13/09/2012

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Πρεσβείας στη Μαδρίτη, με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας, εγκαινιάστηκε στις 12/9/2012, στο Arroyo de la Encomienda φωτογραφική έκθεση για την Κύπρο με τίτλο «10.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού».

Σχέδιο εξωραϊσμού του τοπίου και προστασίας του περιβάλλοντος για την περιοχή αναδασμού Μαρώνι/3 13/09/2012


Το Τμήμα Αναδασμού ανακοινώνει ότι, την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε, στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου της κοινότητας Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας, το σχέδιο εξωραϊσμού του τοπίου και προστασίας του περιβάλλοντος για την περιοχή αναδασμού Μαρώνι/3, σύμφωνα με το άρθρο 26(3) της περί Αναδασμού Νομοθεσίας.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην τελετή έναρξης των 9ων Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής ΦΙΤΑΣΚ Κόμπακ Σπόρτιγκ 2012» Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, στα Λατσιά 13/09/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 6.30 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι εδώ μαζί σας απόψε και ευχαριστώ τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου και τη Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας για την πρόσκληση στη σημερινή Τελετή Έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Υπουργό Οικονομικών 13/09/2012


O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή, με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής για τη νέα Κοινοβουλευτική Σύνοδο.

Προκήρυξη θέσεων προαγωγής στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία 13/09/2012

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι, στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 14/9/2012, δημοσιεύονται προκηρύξεις για τις πιο κάτω θέσεις προαγωγής στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία:

Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων στη Λιβύη 13/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την επίθεση εναντίον του Προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου:

Το Σάββατο, οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητές θα συζητήσουν μεθόδους για κατάλληλη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιούνη του 2012, σε σχέση γενικά με την τραπεζική ενοποίηση και ειδικότερα με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού.

13.09.2012, 08:30 (CET)
Θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως η δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης και ειδικότερα ενός Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού, καθώς και το θέμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των  Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ που θα συναντηθούν στην Κύπρο. Η άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.