24/8/12

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για την επιστολή του Κινήματος των Οικολόγων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 24/08/2012

Ζητείται σοβαρότητα στην πολιτική! Και η σοβαρότητα χάνεται, όταν το Κίνημα των Οικολόγων ζητά, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ή του Συμβουλίου Αρχηγών για να συζητήσει δημοσιεύματα και πληροφορίες στα ΜΜΕ που αφορούν στο φυσικό αέριο.

Ακατάλληλη κολυμβητική δεξαμενή στο Τραχώνι 24/08/2012

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία για τις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές, έχουν προβεί σε δειγματοληψίες νερών κολύμβησης από όλη την Κύπρο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίας Διοίκησης και Προσωπικού 24/08/2012

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (23 και 24 Αυγούστου) που αναφέρονται στο θέμα της παροχής υπηρεσιών έκδοσης Κάρτας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη Λευκωσίας, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠρ.) του Υπουργείου Οικονομικών επιθυμεί, για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, να επισημάνει τα ακόλουθα:

Απευθείας αναμετάδοση της εναρκτήριας τελετής και της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Συνεδρίου των Αποδήμων 24/08/2012

Το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορεί ότι η εναρκτήρια τελετή της 24ης Συνεδρίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) καθώς και του 6ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Νεολαίας της ΠΟΜΑΚ (ΝΕΠΟΜΑΚ) θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2012, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο Βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη 24/08/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μεταβαίνει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχει στην 21η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Βαλτικής Θάλασσας που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 28 Αυγούστου.

Ο Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει σε συνάντηση κορυφής για τους υδρογονάνθρακες στη Νορβηγία 24/08/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης μεταβαίνει την Κυριακή, 26 Αυγούστου, στην πόλη Stavanger, στη Νορβηγία, όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα και την Τρίτη στη συνάντηση κορυφής και στο διεθνές συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες του Offshore Northern Seas Foundation, με τίτλο “ONS Summit 2012 – The Geopolitics of Energy and ONS Conference – Confronting Energy Paradoxes”.

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου Ιανουάριος – Μάιος 2012 24/08/2012


Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (κατά εμπόρευμα και χώρα)” για τον Ιανουάριο-Μάιο 2012. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για ποσότητα και αξία των εισαγωγών/αφίξεων και εξαγωγών/αποστολών εγχώρια παραγόμενων και ξένων προϊόντων κατά εξαψήφιο κώδικα του εμπορεύματος της Συνδυασμένης Ονοματολογίας και κατά κύριο εμπορικό εταίρο.

Ανανεώθηκε το Μνημόνιο Συναντίληψης για την επιβολή περιορισμών στην εισαγωγή αρχαιολογικών αντικειμένων 24/08/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει ότι στις 13 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε τελετή ανταλλαγής Ρηματικών Διακοινώσεων για την ανανέωση του Μνημονίου Συναντίληψης ανάμεσα στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επιβολή περιορισμών στην εισαγωγή προ-κλασσικών και κλασσικών αρχαιολογικών αντικειμένων και εκκλησιαστικών και λειτουργικών εθνολογικών αντικειμένων της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Περιόδου.