26/4/10

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας συμμετείχε στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

26/04/2010
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Στη Σύνοδο η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα.

Ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Χρίστου Πατσαλίδη στη συνέντευξη Τύπου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

26/04/2010
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τις 26 μέχρι 30 Απριλίου και, μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, σε αυτή συμμετέχουν πέραν των 40 ευρωπαϊκών χωρών. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους για την αγορά εργασίας και την επαγγελματική αποκατάσταση στην Κύπρο, στην Αγία Φύλα 26/04/2010

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Γονέων και τη Διεύθυνση του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως για την πρόσκληση να είμαστε σήμερα εδώ ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτόχρονα θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο

26/04/2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΕΦ, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, των Επαρχιακών Διοικήσεων και της Υπηρεσίας Θήρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο 26/04/2010 Στα πλαίσια μονοήμερης επίσημης επίσκεψης του στο Κίεβο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Fedir Yaroshenko και την Υφυπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας κα Tetyana Yefimenko. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση που πραγματοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, γεγονός που δεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Ουκρανία στην προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων της με την Κύπρο. Στη συνάντηση αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η συνδιοργάνωση επενδυτικών συνεδρίων τόσο στο Κίεβο όσο και στη Λευκωσία με σκοπό την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω της ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων επενδυτών για τις προοπτικές και ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Ο Υπουργός Εμπορίου επισκέφθηκε συσκευαστήρια φρούτων και λαχανικών σε Δάλι και Εργάτες 26/04/2010 Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα δύο μεγάλα συσκευαστήρια φρούτων και λαχανικών στο Δάλι και στους Εργάτες. Τον κ. Υπουργό συνόδευαν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Εμπορίου κα Νέλλη Κουλία και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά τις επισκέψεις του ο κ. Πασχαλίδης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους των συσκευαστηρίων, να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Είχε, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τις Διευθύνσεις των συσκευαστηρίων, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορίου καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα τα συσκευαστήρια.

Αναπομπή Νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

26/04/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, υπέγραψε σήμερα την αναπομπή στη Βουλή των Αντιπροσώπων για επανεξέταση του περί Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών (τροποποιητικού) Νόμου του 2010 ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 15 Απριλίου 2010.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Λουκά Λουκά

26/04/2010
Μετά το πέρας της σημερινής τελετής έναρξης της Παγκύπριας Εβδομάδας Πυρασφάλειας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα επικαιρότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου
26/04/2010
«Αναμένω να βγει ό,τι καλύτερο μπορεί να βγει», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ερωτηθείς τί αναμένει από την τριήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου η οποία άρχισε σήμερα.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε στις 10 π.μ. διεκόπη στη 1 μ.μ., θα συνεχιστεί, απάντησε «βεβαίως».
Το Εθνικό Συμβούλιο θα επαναρχίσει τη συνεδρία του στις 4.30 μ.μ.