13/7/12

Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ 13/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις δρ Philip Gordon. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επισκέπτεται την Κύπρο για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνάντησης των Πολιτικών Διευθυντών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του διαλόγου ΕΕ-ΗΠΑ.


Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου, στην Πάφο 13/07/2012

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου για αυτή σας την πρόσκληση. Είμαι εδώ και για να εκφράσω την εκτίμηση μου για τη διαχρονική συνεισφορά του Επιμελητηρίου στην εξέλιξη και ανάπτυξη της επαρχίας Πάφου, αλλά και για να συζητήσουμε τρόπους περαιτέρω ώθησης της ανάπτυξης υπό τη νέα μου ιδιότητα ως Υπουργός Εμπορίου, αφού η προηγούμενη μας συνάντηση πριν λίγους μήνες ήταν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Υπουργός Εσωτερικών.


Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας κ. Διονύση Μαυρονικόλα για την παροχή άμεσης φροντίδας υγείας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ 13/07/2012

Το Υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει την κάλυψη της Παροχής ΄Αμεσης Φροντίδας Υγείας στους συμμετέχοντες στις εκατοντάδες συναντήσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικίνδυνα προϊόντα στην κοινοτική αγορά 13/07/2012

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά χύτρα ταχύτητας, τουρκικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Perfect Home, χωρητικότητας 9 λίτρων, με τύπο/αριθμό 92118 και κωδικό ΕΑΝ 5999541209292 η οποία εντοπίστηκε στη Σλοβακία και δεν συνάδει με την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας του εξοπλισμού υπό πίεση.


Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Αυστραλίας 13/07/2012

Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη, Βουλευτές κ.κ. Χρήστο Στυλιανίδη (Αναπληρωτή Πρόεδρο), Δημήτρη Συλλούρη, Γιώργο Λουκαδη, Αδάμο Αδάμου και Σοφοκλή Φυττή, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας κ. Peter Slipper. Τον κ. Slipper συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Trevor Peacock και ο Σύμβουλός του κ. Tim Knapp. Ο κ. Slipper πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, σε ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψης του Κύπριου ομολόγου του στην Αυστραλία, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπίας της Βουλής, τον περασμένο Φεβρουάριο.


Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης Κύπρου – Ρουμανίας στον τομέα των βιομηχανικών σχέσεων 13/07/2012

Μνημόνιο Συναντίληψης που προνοεί την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα των βιομηχανικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρουμανίας υπεγράφη σήμερα από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους και την ομόλογό της Υπουργό Εργασίας, Οικογένειας και Κοινωνικής Προστασίας της Ρουμανίας κα Mariana Campeanu.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το θέμα περικοπής της αντιμισθίας των μελών της Κυβέρνηση 13/07/2012

Η Κυβέρνηση ήταν η πρώτη, εθελοντικά, πριν από δύο χρόνια που αποφάσισε να μειώσει κατά 10% την αντιμισθία των Υπουργών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και είχε καλέσει τότε τόσο κρατικούς αξιωματούχους όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να πράξει το ίδιο, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Τρόικα 13/07/2012

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει το συντομότερο δυνατόν απαντήσεις σε σχέση με τη σύναψη διακρατικού δανείου, έτσι ώστε να έχει ξεκάθαρα δεδομένα για το πώς θα γίνουν διάφοροι χειρισμοί είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με αεροναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο 13/07/2012

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει καμιά άσκηση από πλευράς Τουρκίας, Βρετανίας ή Ισραήλ, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ερωτηθείς αν συνεχίστηκαν σήμερα οι αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.


Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις Κυπριακές Αερογραμμές 13/07/2012

Η Κυβέρνηση δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις Κυπριακές Αερογραμμές για περαιτέρω προώθηση της πολιτικής εξυγίανσης της εταιρείας και για να καταστεί αυτή βιώσιμη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται τις Κυπριακές Αερογραμμές.


Αθήνα, 13 Ιουλίου 2012

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας

στις επιτροπές του ΕΚ

 

 

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιασθούν αναλυτικά στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους Κύπριους υπουργούς αυτήν την  εβδομάδα.

 

Επιτροπή διεθνούς εμπορίου



Αθήνα, 13 Ιουλίου 2012

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας

στις επιτροπές του ΕΚ

 

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιασθούν αναλυτικά στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους Κύπριους υπουργούς αυτήν την  εβδομάδα.

 

Επιτροπή ανάπτυξης


Δηλώσεις για μερική απασχόληση στο Προαιρετικό Ολο... 6 Ιουλ 2012 143 Προβολές σελίδας Turkish Cypriot and Turkish Media Review 18-20/12... 21 Δεκ 2010 122 Προβολές σελίδας Πρόποση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ... 8 Ιουλ 2012 117 Προβολές σελίδας Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου σ... 8 Ιουλ 2012 115 Προβολές σελίδας Ο Υπουργός Άμυνας στο ΚΕΝ Λεμεσού για την κατάταξη... 8 Ιουλ 2012 112 Προβολές σελίδας




Εκδήλωση στην Αυστραλία με την ευκαιρία της έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 13/07/2012

Με την ευκαιρία της έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ δόθηκε στις 10 Ιουλίου δεξίωση στο Μουσείο Τέχνης Ian Potter του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.


Oι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάθε Ιούλιο χορηγείται αύξηση στις συντάξεις ίση με την αύξηση του μέσου όρου του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου σε σύγκριση με τον μέσο όρο του δείκτη αυτού κατά το τελευταίο εξάμηνο του προηγούμενου χρόνου, νοουμένου ότι η αύξηση είναι ίση με 1% τουλάχιστο.

Απονομή τιμής από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη δημοσιογράφο κα Αθηνά Κρικέλη η οποία έχει τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Καλύτερου Πολιτικού Ντοκιμαντέρ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 2011 με το ντοκιμαντέρ «Οι εγκλωβισμένοι στην Καρπασία» 13/07/2012

 

Αγαπητοί Βουλευτές,

Κυρίες και κύριοι,

Η σημερινή απόδοση τιμής από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην κα Αθηνά Κρικέλη αποτελεί μια καθυστερημένη οφειλή και χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας προς μια έγκριτη δημοσιογράφο και παραγωγό ντοκιμαντέρ, που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος του χρόνου και του έργου της για την ανάδειξη και προβολή του κυπριακού προβλήματος.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην τελετή απονομής των βραβείων του Κυπριακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας CyEC2012, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χθες 13/07/2012

 
Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα στην τελετή της απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας 2012, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο διαγωνισμός αυτός παρουσιάζει φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους: πρώτον, διότι συμπίπτει με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο και, δεύτερον, επειδή λαμβάνει χώραν σε μια περίοδο κρίσης και ύφεσης των οικονομιών των χωρών της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε παιδιά της παροικίας από τις ΗΠΑ 13/07/2012

 

 

Δίνουμε μάχη και κερδίζουμε ψηφίσματα που αποτελούν «όπλα» για μας και τα αξιοποιούμε έτσι ώστε να πιεστεί η Τουρκία να αποχωρήσει από την Κύπρο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.


Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Νέας Υόρκης 13/07/2012

 

 

Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Νικόλαος Αιμιλίου παρουσίασε προχθές στα μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Νέας Υόρκης τις γενικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα τις προτεραιότητες στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.