21/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στην Αθήνα

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.
Ο κ. Φωτίου θα έχει αύριο το μεσημέρι συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ αργότερα θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελβετίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε την Παρασκευή, στο γραφείο του, με την Πρέσβη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στην Κύπρο κα Gabriela Nutzi Sulpizio.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας κ. Ν. Κουγιάλη στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, στη Λάρνακα 21/07/2013

Οι φετινές επέτειοι του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής βρίσκουν την πατρίδα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και οδυνηρή κατάσταση. Διανύουμε χωρίς αμφιβολία την πιο δύσκολη περίοδο μετά την εισβολή του 1974. Ποτέ προηγουμένως δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τόσες συσσωρευμένες προκλήσεις και τόσα αδιέξοδα τόσο σε εθνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Άμυνας κ. Φ. Φωτίου στο επίσημο μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, στην Πάφο

Το σημερινό μνημόσυνο δεν είναι μόνον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνισαμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 αδελφών μας. Είναι και υπέρ ανατάσεως του φρονήματος όλων εμάς που μαζευτήκαμε σήμερα στη χάρη του Αγίου Θεοδώρου, τον οποίο θερμοπαρακαλούμε να ενισχύει τον αγώνα μας για δικαίωση. Να καθοδηγεί τα βήματά μας στον σωστό δρόμο για επίρρωση της προσπάθειάς μας και αναπροσανατολισμό με κατεύθυνση την εθνική λύτρωση.
ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΥΜΕΝΩΝ
(Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στις 19.45 μ.μ, Προαύλιο Ι.Ν. Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, Ξυλοτύμπου)