7/5/13

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Ισραήλ 07/05/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επιστρέφει αύριο το πρωί στην Κύπρο από το Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ 07/05/2013

Μιλώντας σε φοιτητές, καθηγητές και τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Κύπρο δεν μας αποτρέπει από το να έχουμε ξεκάθαρες επιδιώξεις στην εξωτερική μας πολιτική. Έχουμε πάρει απόφαση να αρχίσουμε διαδικασίες για ένταξη μας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, κάτι που σηματοδοτεί μια στροφή στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ 07/05/2013

Κοινό όραμα της Κύπρου και του Ισραήλ είναι η ουσιαστική και στρατηγική αναβάθμιση των διμερών τους σχέσεων σε όλους τους τομείς, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Ισραήλ, που συνδιοργάνωσε το ΚΕΒΕ με το Εμπορικό και Επιχειρηματικό Επιμελητήριο του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη 07/05/2013


Αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας η αξιοποίηση καθʼ οιονδήποτε τρόπο των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στην ΑΔΕ Λάρνακας


7/5/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την ΑΔΕ της πόλης και παρουσίασε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη που αφορά στην ασφάλεια του πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ισραήλ 07/05/2013

Η Κύπρος είναι ο πιο αξιόπιστος γείτονας του Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες ανέφερε ότι χωρίς την Κύπρο, η χώρα του βρίσκεται μακριά από την Ευρώπη.

Καταδικαστική ανακοίνωση της Βουλευτού Στέλλας Κυριακίδου για τον βιασμό πεντάχρονου κοριτσιού 07/05/2013

Η Γενική Εισηγήτρια για τα παιδιά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, (ΚΣΣΕ), Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, εξέδωσε από κοινού ανακοίνωση με τον Γενικό Εισηγητή ενάντια στη βία κατά των γυναικών, Πορτογάλο Βουλευτή κ. José Mendes Boda, καταδικάζοντας τον πρόσφατο βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού στην Ινδία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γʼ, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 07/05/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τριήμερη επίσκεψη.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης


7/5/2013
Στο περιθώριο της σημερινής του επίσκεψης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα επικαιρότητας, ως ακολούθως:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στο Ισραήλ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 07/05/2013 10:07

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στο Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας. Το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ`. Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Ακολούθως, θα χαιρετίσει Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Τελ Αβίβ ενώ αργότερα θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.