24/7/12

Επαφές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στο Ισραήλ 24/07/2012

 

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και αποτελούμενη από τα μέλη της κ.κ. Χάρη Γεωργιάδη, Σταύρο Ευαγόρου και Νίκο Νικολαϊδη, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ μεταξύ 23 και 26 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τη νέα Πρέσβειρα της Φινλανδίας 24/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τη νέα Πρέσβειρα της Φινλανδίας στην Κύπρο κα Anu Saarela.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τη Πρέσβειρα της Φινλανδίας για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος λόγω της αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς και της επιμονής της σε λύση δυο κρατών.

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο 24/07/2012

Πέραν της προσπάθειας για έλευση φυσικού αερίου από το Ισραήλ ως ενδιάμεση λύση, μελετάται και το ενδεχόμενο έναρξης παράλληλων διαδικασιών με ανοικτές προσφορές, μέσω της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), για την έλευση φυσικού αερίου το συντομότερο και σε οποιαδήποτε μορφή, είπε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης.

Μηνύματα του Προέδρου της Βουλής προς την Ελληνική Κυβέρνηση με την ευκαιρία της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα 24/07/2012


Με την ευκαιρία της 38ης επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα μηνύματα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΥ 24/07/2012

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) οι οποίοι του επέδωσαν την ετήσια ΄Εκθεση της Επιτρτοπής για το 2011.


Ο Υπουργός Άμυνας παρέλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων 2012Β΄ΕΣΣΟ 24/07/2012

Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει απλώς δικαιοσύνη αλλά υπάρχει και εμπεδώνεται η αίσθηση και η ευθύνη της συνειδητής πειθαρχίας μέσα από την ισότιμη και αξιοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων, είπε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων των εφέδρων δοκίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών.


Επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων από εκπροσώπους των Δήμων και των προσφυγικών σωματείων της επαρχίας Κερύνειας 24/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα εκπροσώπους των Δήμων και των Προσφυγικών Σωματείων της επαρχίας Κερύνειας, οι οποίοι του επέδωσαν ψήφισμα εναντίον της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 24/07/2012

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ιρλανδία κ. Μιχάλης Σταυρινός παρουσίασε στις 20 Ιουλίου τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Οργανισμού European Movement Ireland.


Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσική Ομοσπονδία 24/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει αύριο στη Μόσχα όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Lavrov. Η επίσκεψη της κας Υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου πολιτικού διαλόγου και στις σχετικές πρόνοιες του Πρωτοκόλλου Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Αρχιερατικό μνημόσυνο στην Αθήνα για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή 24/07/2012

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου 1974 ο Δήμος Αθηναίων, η Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) τέλεσαν την Κυριακή, 22 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή. Ομιλητές ήταν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Αικατερίνη Δωρή.