6/11/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Α. Ντάουνερ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνομιλίες χάρη των συνομιλιών εάν προηγουμένως δεν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Διεξαγωγή έρευνας από το Υπουργείο Υγείας για την κυκλοφορία ακατάλληλου προϊόντος στην κυπριακή αγορά

Το Υπουργείο Υγείας σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό ότι το πιο κάτω σκεύασμα:
Oxy Elite Pro

Δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ»


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, η στρατιωτική άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» δεν θα πραγματοποιηθεί, εφόσον έχει ανακοινωθεί ότι η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει τη στρατιωτική άσκηση «ΤΑΥΡΟΣ».

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. David Lidington. Σε διάσκεψη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε τα εξής:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση και λειτουργία Μονάδων/Ομάδων Εσωτερικού Ελέγχου σε όλα τα Υπουργεία

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη σύσταση και λειτουργία Μονάδων/Ομάδων Εσωτερικού Ελέγχου σε όλα τα Υπουργεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο παρέτεινε τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παράταση της περιόδου διορισμού της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε, σύμφωνα με τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο, Κεφ. 44 και Νόμους του 1982 έως 2013, για διερεύνηση καταγγελιών που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναβάλλεται για το απόγευμα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ντάουνερ

Αναβλήθηκε για το απόγευμα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Ανακοίνωση του ΚΥΣΑΤΣ σχετικά με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου


Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλου Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.), όσοι τίτλοι σπουδών απονέμονται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, και έχουν αποκτηθεί μετά από πλήρη φοίτηση, θεωρούνται αναγνωρισμένοι και δεν χρειάζεται να υποβληθούν στο ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ. για αναγνώριση.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επιβολή κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία

Σε σχέση με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), η οποία προγραμματίζει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες με αφορμή το ζήτημα των κομίστρων στα σχολικά λεωφορεία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οφείλει να σημειώσει τα ακόλουθα:

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στην τελετή απονομής του Βραβείου Δώρου Λοΐζου για το έτος 2012


Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Με ξεχωριστή χαρά απευθύνω, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, χαιρετισμό σε μια ωραία και σεμνή τελετή απονομής του «Βραβείου Δώρου Λοΐζου».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σουηδίας

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Klas Gierow. Στη συνάντηση παρίστατο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ





Τελετή Απονομής βραβείων για τη διαμόρφωση μνημειακού χώρου
στη Ναυτική Βάση στο Μαρί

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη

Εκπαιδευτική Άσκηση της Εθνικής Φρουράς






Την Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική νυκτερινή Άσκηση της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΑΣΤΡΑΠΗ». Η άσκηση θα είναι με πραγματικά πυρά, και θα διεξαχθεί στο Πεδίο Βολής «Κάμπος του Μύλου», στο χωριό Ορούντα.