28/3/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 28/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας των τραπεζών


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Αστυνομία με αφορμή την επαναλειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων:

Πληρωμή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της κοινωνικής σύνταξης 28/03/2013


Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορούν το κοινό ότι η πληρωμή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και της κοινωνικής σύνταξης για τον Μάρτιο θα διενεργηθεί με τον ίδιο τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 28/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθύτατη εκτίμησή του προς τον κυπριακό λαό για την ωριμότητα και το υψηλό πνεύμα ευθύνης που έχει επιδείξει σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα της κυπριακή οικονομίας αλλά και για την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.

Ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου σχετικά με την καταβολή μισθών και συντάξεων για τον μήνα Μάρτιο 28/03/2013


Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι, σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, η σύνταξη γήρατος και οι άλλες πληρωμές του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Συνέδριο με θέμα την εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων 28/03/2013


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ανανεωμένου Ευρωπαϊκού Θεματολογίου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων 2012-14, διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων στην Κύπρο:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

 

(Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 28/3/2013 08:51


Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τους περιορισμούς κεφαλαίων που επιβλήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία 28/03/2013

Η Επιτροπή λαμβάνει σημειώνει τους προσωρινούς περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των κεφαλαίων, που επέβαλε η Δημοκρατία της Κύπρου ως μέρος μιας σειράς μέτρων για την πρόληψη του σημαντικού κίνδυνο ανεξέλεγκτων εκροών καταθέσεων

Η κυπριακή ναυτιλία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της - Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων 27/03/2013

Κατά τις τελευταίες ημέρες υπήρξε εκτενής κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Eurogroup και τις κυπριακές Αρχές αναφορικά με τα κύρια στοιχεία ενός μελλοντικού μακροοικονομικού προγράμματος προσαρμογής και σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες στην Κύπρο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην εκδήλωση για τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, χθες, στη Λεμεσό 28/03/2013

Ο Ελληνισμός κατά τη μακραίωνη και πολυκύμαντη πορεία του πέρασε κρίσιμες στιγμές επιβίωσης. Κατόρθωσε να επιζήσει.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Πρέσβεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας 28/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vyacheslav D. Shumskiy και τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Liu Xinsheng. Οι συναντήσεις διευθετήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού και εντάσσονταν στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα δεδομένα που δημιουργούνται, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup.

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2014-2020 28/03/2013


Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών της ημερίδας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα στις 9 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών (ισόγειο).

Οι επιταγές Μαρτίου αποστέλλονται κανονικά 28/03/2013

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας πληροφορούν τους λήπτες δημόσιου βοηθήματος ότι οι επιταγές του μηνός Μαρτίου έχουν αποσταλεί κανονικά και δεν αναμένεται να παρατηρηθεί καθυστέρηση. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να φτάσουν στους δικαιούχους το συντομότερο δυνατό.

Επανέναρξη λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων 28/03/2013


Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι από σήμερα, 28 Μαρτίου, επαναλειτουργούν όλες οι τράπεζες στην Κύπρο. Για το κοινό θα είναι ανοικτές, για σήμερα μόνον, από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ.
O περί επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης νόμος του 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5
28/03/2013

Η HondaMotorCo., Ltd. ξεκινά τη διάθεση μίας αναθεωρημένης έκδοσης λογισμικού για το RidingTrainer που σχεδιάστηκε με σκοπό την εκπαίδευση στην ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας....www.vouli.net

Ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου έχουν ανακοινώσει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα επαναλειτουργούν από σήμερα, 28 Μαρτίου για διεκπεραίωση των τραπεζικών εργασιών.

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 28/03/2013 10:16

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 28/03/2013 10:16

1. Επαναλειτουργούν σήμερα, κάτω από ειδικά μέτρα ασφαλείας, τα πιστωτικά ιδρύματα για διεκπεραίωση των τραπεζικών εργασιών. Οι τράπεζες θα εξυπηρετήσουν σήμερα το κοινό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, ενώ από αύριο θα επανέλθουν στο σύνηθες ωράριό τους. Οι τράπεζες λειτούργησαν για τελευταία φορά την Παρασκευή 15 Μαρτίου οπόταν και λήφθηκε η πρώτη απόφαση του Eurogroup.