2/11/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εκδήλωση του Επαρχιακού Συμβουλίου ΕΚΑ Λευκωσίας- Κερύνειας με θέμα «Η αγροτιά δημιουργός και συνεχιστής των λαϊκών μας παραδόσεων, ηθών και εθίμων», στη Δευτερά

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση του Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας-Κερύνειας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών ΕΚΑ, να παρευρεθώ στην αποψινή εκδήλωση που έχει σαν θέμα την αγροτιά ως δημιουργό και συνεχιστή των λαϊκών μας παραδόσεων, ηθών και εθίμων.

Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με τον θάνατο της Στέλλας Κακογιάννη Σουλιώτη 02/11/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον θάνατο της Στέλλας Κακογιάννη Σουλιώτη, ανέφερε:

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη 02/11/2012



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνηση εκφράζουν βαθιά θλίψη για τον θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στον δημόσιο βίο της Κύπρου.

Δήλωση του Υπουργού Εμπορίου κατά τη συνέντευξη Τύπου για την τουριστική πολιτική της Κυβέρνησης 02/11/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης παραχώρησε σήμερα, στο Υπουργείο, συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την ευρύτερη τουριστική πολιτική της Κυβέρνησης. Της συνέντευξης Τύπου είχε προηγηθεί σύσκεψη για εξέταση του θέματος του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα, υπό την προεδρία του κ. Συλικιώτη και τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, του Προέδρου κ. Αλέκου Ορουντιώτη και αντιπροσωπείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ κ. Μάριου Χαννίδη και υπηρεσιακών λειτουργών.

Ο Υπουργός Γεωργίας προήδρευσε σύσκεψης για θέματα του κλάδου καρβουνοπαραγωγών 02/11/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης, στο Υπουργείο Γεωργίας, με εκπροσώπους του κλάδου των καρβουνοπαραγωγών για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Μπρατισλάβα 02/11/2012



Στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μπρατισλάβα διοργάνωσε, από τις 22 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, φεστιβάλ κινηματογράφου αφιερωμένο στον μεγάλο Κύπριο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του, τιμώντας έτσι το ανεξίτηλο έργο και προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με εκπροσώπους των Διεθνών Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας 02/11/2012


Για την κατάσταση στην οικονομία και την αγορά εργασίας της Κύπρου, όπως και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, ώστε η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Διεθνών Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου 02/11/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mohamed Kamel Amr, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εμπορίου θα μεταβεί σε Λονδίνο και Βρυξέλλες 02/11/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί την Κυριακή για το Λονδίνο, όπου θα επισκεφθεί, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, την τουριστική έκθεση World Travel Market 2012.

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 02/11/2012

Μετά το πέρας της δημοσιογραφικής διάσκεψης με θέμα τη φετινή Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα επικαιρότητας ως ακολούθως:

Τελετή απονομής του ''Πράσινου Μπερέ'' σε νέους καταδρομείς 02/11/2012


Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, η τελετή απονομής του Πράσινου Μπερέ στους καταδρομείς της 2012 Β΄ ΕΣΣΟ οι οποίοι ολοκλήρωσαν την τρίμηνη εκπαίδευση τους.


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή απονομής του Πράσινου Μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2012Β’ ΕΣΣΟ 02/11/2012


Σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σας και την απονομή του Πράσινου Μπερέ. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στο Διοικητή Καταδρομών, στον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτές αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχουν στους νέους καταδρομείς. Στον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους οφείλεται η επιτυχία, οι άριστες επιδόσεις και η στρατιωτική αρετή των νέων καταδρομέων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου στο σεμινάριο “Προκλήσεις και προοπτικές της κατασκευαστικής βιομηχανίας εν μέσω οικονομικής κρίσης”, στο Πανεπιστήμιο Frederick, χθες 02/11/2012


Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Frederick για την πρόσκλησή τους να χαιρετίσω το πρώτο σεμινάριο του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με θέμα «Ποδηλατώ με Ασφάλεια» 02/11/2012


Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρευρίσκομαι στην έναρξη της 13ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας με θέμα την ασφαλή ποδηλασία.

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλας Αγρότου στο 4ο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής, στη Λεμεσό 02/11/2012

Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στο 4ο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής που διοργανώνει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην ετήσια τελετή βράβευσης ατόμων με απώλεια ακοής που έχουν διακριθεί στους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και των τεχνών, χθες 02/11/2012

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην ετήσια τελετή βράβευσης των ατόμων με απώλεια ακοής που έχουν διακριθεί στους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και των τεχνών.

Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης της Ρωσικής Κοινοβουλευτικής Ευρωπαϊκής Λέσχης της Δούμας με θέμα «Η ρωσο-κυπριακή επιχειρηματική συνεργασία στη σύγχρονη συγκυρία»


Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να προσφωνήσω τη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα τη ρωσο-κυπριακή επιχειρηματική συνεργασία, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ρωσικής Κοινοβουλευτικής Ευρωπαϊκής Λέσχης. Το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας αποτελούν συχνά θέμα συζήτησης διμερών συναντήσεων τόσο πολιτικών όσο και επιχειρηματικών παραγόντων της Κύπρου και της Ρωσίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι δύο πλευρές στις διμερείς μας σχέσεις στον τομέα αυτό, της βούλησης που υπάρχει για περαιτέρω ενίσχυσή τους, αλλά και των ευκαιριών που εντοπίζονται για επέκταση της συνεργασίας αυτής σε νέους τομείς.

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 02/11/2012 09:52


1. Τον καθορισμό ημερομηνίας καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο, αναμένει από την ίδια την Τρόικα η Κυβέρνηση, καθώς έχει αποστείλει όλες τις διευκρινήσεις και απαντήσεις που ζήτησε, δήλωσε την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή, η απάντηση αυτή να έρθει εντός των επόμενων ωρών. Ο κ. Στεφάνου είπε επίσης πως το κατά πόσον θα προλάβουμε το ορόσημο της 12ης Νοεμβρίου, της επόμενης δηλαδή συνεδρίας του Eurogroup, θα μπορεί να απαντηθεί όταν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.