28/4/10

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της γλύπτριας και δημοσιογράφου Μαρίας Δωρίτη

28/04/2010

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους της Μαρίας Δωρίτη για τον αδόκητο θάνατο της, ο οποίος στέρησε από την κυπριακή τέχνη και την κυπριακή κοινωνία μιαν από τις γνησιότερες φωνές κριτικής και δημιουργικής παρέμβασης.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή ημερίδα με επίκεντρο τις μονογονεϊκές οικογένειες, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου ΙΝΕΚ-ΠΕΟ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην Ημερίδα του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου ΙΝΕΚ-ΠΕΟ “Μονογονεϊκές Οικογένειες”
28/04/2010

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
28/04/2010
Η Κυβέρνηση δεν ευνοεί την προσφυγή στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο εξέτασε το θέμα που αφορά στην απόφαση του ΕΔΑΔ για τις οκτώ πιλοτικές προσφυγές, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρου Κληρίδη.

Ενημέρωση για τις διαδικασίες που αφορούν τις μεταθέσεις των οπλιτών της 2009 Β΄ ΕΣΣΟ 28/04/2010 Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι αύριο στις 10:00 π.μ. στο Στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΔΗ», στη Λευκωσία (έναντι του ξενοδοχείου HILTON CYPRUS), θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα, αναφορικά με τις διαδικασίες για την υλοποίηση των μεταθέσεων των οπλιτών της 2009 Β΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), από τη Διεύθυνση Επιλογής και Μεταθέσεων Οπλιτών (ΔΕΜΕΟ) του ΓΕΕΦ. Στην ενημέρωση προσκλήθηκαν να παραστούν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η ανθρωπότητα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Μια κρίση πρωτοφανή η οποία επηρεάζει, λιγότερο ή περισσότερο, όλες τις οικονομίες του κόσμου. Η κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα μεταφέρθηκε ήδη στην πραγματική οικονομία. Οι επενδύσεις και η κατανάλωση επιβραδύνονται, η ανεργία αυξάνεται και, παράλληλα, εμφανίζονται δημοσιονομικά προβλήματα στις περισσότερες χώρες. Οι προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αναθεωρούνται σε μικρά διαστήματα από τους διεθνείς οργανισμούς προς το δυσμενέστερο.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), στη Λευκωσία
28/04/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.00 μ.μ.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην ημερίδα με θέμα «Η Ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την εφαρμογή της μεθόδου του Six Sigma, στη Λευκωσία
28/04/2010

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου 28/04/2010 Η Πρώτη Κυρία Ελση Χριστόφια, ως Επίτιμη Πρόεδρος της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 12.30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο. Θέμα της συνέντευξης είναι: «Ο απολογισμός του πρώτου έτους λειτουργίας του Ταμείου Υποτροφιών της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου».

Επιστολή διαμαρτυρίας του Μονίμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ για παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου της Κύπρου από την Τουρκία 28/04/2010

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Εθνη Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ απέστειλε στις 15 Απριλίου 2010 επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στην οποία καταγγέλλει νέες παραβάσεις και παραβιάσεις από την Τουρκία των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και του εθνικού εναερίου χώρου της Κύπρου που σημειώθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2010.