14/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας 14/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Eduard Nalbandyan, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της κας Υπουργού.

Ο Υπουργός Γεωργίας προήδρευσε σύσκεψης για τα μέτρα στήριξης του κλάδου αιγοπροβατοτροφίας 14/09/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης με εκπροσώπους του κλάδου των αιγοπροβατοτρόφων, στην παρουσία εκπροσώπων των Αγροτικών Οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους κατά τη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης της τελικής επιλογής για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 14/09/2012



Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω σήμερα με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της τελικής φάσης της επιλογής αναφορικά με τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο το 2017.


Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταπολέμησης Τρωκτικών και Εντόμων 14/09/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μιχαήλ και τον Γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταπολέμησης Τρωκτικών και Εντόμων κ. Σταύρο Σάββα, καθώς και τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ κ. Κυριάκο Μουστάκα, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.


Πρόκληση θανάτων στην Τσεχία μετά από οξεία δηλητηρίαση από μεθανόλη που προήλθε από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, άγνωστης προέλευσης 14/09/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες από το Διεθνές Δίκτυο Αρχών Ασφάλειας των Τροφίμων (INFOSAN), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι έχουν προκληθεί 13 θάνατοι ατόμων στην Τσεχία μεταξύ 7 και 13 Σεπτεμβρίου 2012, καθώς και 3 επιπρόσθετοι θάνατοι σε Πολωνία και Σλοβακία, μετά από οξεία δηλητηρίαση η οποία οφείλεται στην κατανάλωση νοθευμένων με μεθανόλη οινοπνευματωδών ποτών αγνώστου προέλευσης.

Απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» 14/09/2012

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διευκρινίζει τα εξής:

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τη νέα Πρέσβειρα της Φινλανδίας


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε, σήμερα, εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τη νέα Πρέσβειρα της Φινλανδίας στην Κύπρο κα Anu Saarela.

Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας 14/09/2012


Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως Φορέας Διαχείρισης του Σχεδίου, ανακοινώνει την παρουσίαση του «Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας», με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρήσεων. Οι παρουσιάσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με το Σχέδιο, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα κτήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) σε διαφορετικές πόλεις ως εξής:

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) 14/09/2012



Ολοκληρώνονται σήμερα στο Κολόμπο οι εργασίες της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), στις οποίες συμμετείχαν οι Βουλευτές δρ Πάμπος Παπαγεωργίου και οι κ.κ. Γεώργιος Τάσου και Σοφοκλής Φυττής.

Παρουσίαση από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Ενέργειας στους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 14/09/2012

Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σε αυτή τη συνάντηση που διοργανώσαμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου εδώ στη Λευκωσία.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 116000 για τις εξαφανίσεις παιδιών 14/09/2012

Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να χαιρετίσω την έναρξη της λειτουργίας της γραμμής για τις εξαφανίσεις παιδιών, 116000, η οποία στοχεύει να ανταποκρίνεται σε περιστατικά που αφορούν παιδιά που έχουν φύγει από το σπίτι, σε απαγωγές παιδιών από γονέα, σε εγκληματικές απαγωγές, σε χαμένα, τραυματισμένα ή αλλιώς εξαφανισμένα παιδιά και σε αγνοούμενους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για τη Μέρα Μνήμης και Τιμής για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και τη Μικρασιατική Καταστροφή - 14 Σεπτεμβρίου 14/09/2012

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, φοιτήτριες και φοιτητές, μαθήτριες και μαθητές

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Μέρα Μνήμης και Τιμής για τον Ελληνισμό της Μικράς
Ασίας και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μέρα έντονης νοσταλγίας και θύμησης της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, του Πόντου και της Καππαδοκίας, αφού συμπληρώνονται 90 χρόνια από την εξόντωση του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και τον ξεριζωμό του από τις πατρογονικές εστίες.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε αστυνομικούς της ΥΚΑΝ 14/09/2012

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια, υποδέχεται σήμερα με αυτή τη σεμνή αλλά συνάμα πολύ σημαντική τελετή τα τέσσερα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, θέλοντας να τιμήσει στο πρόσωπό τους την ανθρωπιά και τον αλτρουισμό.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Ελσης Χριστόφια σε συνέντευξη Τύπου για την Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΤΗΚ 14/09/2012


Η σημερινή συνέντευξη Τύπου, που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνεται από την οργάνωση Hope for Children και τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια με τη στήριξη της ΑΤΗΚ ως χορηγού τηλεπικοινωνιακής υποδομής. Επιδιώκει την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής Βοήθειας για Εξαφανισμένα Παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου 14/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε χθες βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κα Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα και στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.


«Ένα θετικό βήμα μπροστά»

   

Η Κυπριακή Προεδρία καλωσορίζει τη χθεσινή απόφαση της  Διάσκεψης των Προέδρων  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επαναδιαπραγματευτεί πέντε φακέλους, οι οποίοι αποτελούν νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.  Η απόφαση επιτρέπει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τους πέντε φακέλους.


Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012