22/1/13

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλας Αγρότου για τα περιστατικά AIDS που αφορούν ανήλικους 22/01/2013

Ένα περιστατικό ιού του AIDS, το οποίο αφορά ανήλικο άτομο διαγνώσθηκε πρόσφατα στην Κύπρο.
Αυτό επιβεβαίωσε η Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση στρογγυλής τραπέζης για θέματα που αφορούν τον καρκίνο. Σημείωσε, παράλληλα, ότι ενημέρωσε άμεσα τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για το εν λόγω περιστατικό.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Α.Φ.Η.Σ. Κύπρου 22/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών Κύπρου (Α.Φ.Η.Σ.) κ. Κρις Χριστοδούλου.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-CELAC 22/01/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, μεταβαίνει αύριο στο Σαντιάγο της Χιλής για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Ιανουαρίου.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Ομάδων / Οργανώσεων Παραγωγών Εσπεριδοειδών 22/01/2013


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Ομάδων / Οργανώσεων Παραγωγών Εσπεριδοειδών, στην παρουσία εκπροσώπων των Αγροτικών Οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αργεντινή 22/01/2013

O Πρέσβης κ. Αντώνης Τουμαζής επέδωσε στις 18 Ιανουαρίου τα διαπιστευτήρια του στον Αντιπρόεδρο της Αργεντινής κ. Amado Boudou, ως ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μπουένος Άιρες, με έδρα την Ισπανία.

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στην Ημερίδα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ με θέμα: «Ιδιωτικοποίηση των Τηλεπικοινωνιών και Δημόσιο Συμφέρον: Ευκαιρία ή Απειλή;», στη Λευκωσία 22/01/2013

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για την πραγματοποίηση της σημερινής Ημερίδας και ειδικά για το θέμα της που είναι άκρως επίκαιρο.

Οι ημικρατικοί οργανισμοί επιτελούν σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των εύλογων αναγκών της κυπριακής κοινωνίας, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος της χώρας μας.

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες 22/01/2013

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή συμμετείχε στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου για τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία 22/01/2013

Στη Συμφωνία τεσσάρων σημείων του 1977, στο σημείο 2, ο Μακάριος περιέγραφε ως περιεχόμενο αυτό το οποίο στη συνέχεια πήρε και το όνομα διζωνική, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Προεδρικές Εκλογές 2013 22/01/2013

Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων εκλογικών εκλογέων και αριθμός εκλογικών κέντρων

Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής επιθυμεί να ανακοινώσει ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στις 545.180. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 604 τουρκοκύπριοι εκλογείς.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 22/01/2013

Η Κύπρος είναι στο στόχαστρο διότι υπάρχουν σκοπιμότητες και συμφέροντα σε βάρος της, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 22/01/2013

Έπειτα από μια πολύ εντατική και πολύμηνη προσπάθεια ολοκληρώθηκε αισίως η εξάμηνη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη χρονική στιγμή για να προβούμε σε έναν απολογισμό των ενεργειών και του έργου μας.

Ομιλία της Υπουργού Υγειάς δρος Ανδρούλας Αγρότου σε εκδήλωση της ΠΟΓΟ με θέμα «Η στρατηγική κατά του καρκίνου και οι τρόποι υλοποίησης της» 22/01/2013

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και ομολογώ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, επειδή έχει επιλεγεί ο καρκίνος ως θέμα της σημερινής εκδήλωσης. Σε λίγες μέρες άλλωστε, στις 4 Φεβρουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW 22.01.13


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW   

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή αποφοίτησης του προγράμματος σεμιναρίων «Διαχείριση κρίσεων και διαμεσολάβηση», χθες 22/01/2013

Συγχαίρω τα τρία Πανεπιστήμια, το Πάντειο των Αθηνών, του Αιγαίου και το Νεάπολις Πάφου για τη σημαντική πρωτοβουλία να εκπονήσουν και να διεκπεραιώσουν επιτυχώς το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Διαχείριση κρίσεων και διαμεσολάβηση», το οποίο ολοκλήρωσε σήμερα αισίως τις σεμιναριακές του συναντήσεις. Περιλάμβανε 48 ώρες διδασκαλίας και αμφίδρομης διαλεκτικής προσέγγισης του κρίσιμου και ζωτικού φαινομένου της στρατηγικής, της διαχείρισης κρίσεων και της διαμεσολάβησης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - Ήβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 22/01/2013

ΚΥΠΕ - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - Ήβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 22/01/2013

1. Με τη νέα Κυβέρνηση θα υπογραφεί το μνημόνιο δήλωσε και επίσημα ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ  Γιούνκερ, ο οποίος τοποθέτησε την υπογραφή του προγράμματος το Μάρτιο. Παράλληλα, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως Πρόεδρος της Ευρωομάδας, ο Λουξεμβούργιος Πρωθυπουργός μίλησε για «στενή παρακολούθηση» του πλαισίου καταπολέμησης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέχρι και την περίοδο της υπογραφής του μνημονίου.