5/6/14

Υπουργός Γεωργίας: Το Υπουργείο θα αναδείξει το περιβάλλον για επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης


Την απόφαση ότι το Υπουργείο θα βγει έξω από τα καλούπια που για χρόνια βρισκόταν και θα αναδείξει το περιβάλλον ως αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στην τελετή εγκαινίων του νηπιαγωγείου «Ελένειον»



Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνησή μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην όμορφη αυτή τελετή για τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου «Ελένειον», που στεγάζεται στον ιστορικό χώρο του ομώνυμου Δημοτικού Σχολείου.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε, σήμερα, συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, κατά την οποία του επιδόθηκε Κοινή Διακήρυξη για το θέμα της ανακήρυξης της Κύπρου σε ζώνη ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, την οποία συνυπογράφουν 21 οργανισμοί της Κύπρου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Δραστηριότητες του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη

Δραστηριότητες του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων
και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη

Παρασκευή, 6/6/2014

Συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη



Η Νομική Υπηρεσία με αφορμή τις συζητήσεις και αναφορές που γίνονται στα διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και για λόγους αποκατάστασης της αντικειμενικής πραγματικότητας γύρω από το θέμα των υπερωριών στα κρατικά νοσηλευτήρια, ανακοινώνει τα πιο κάτω:

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 6/6/2014

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην εκδήλωση «Ετήσια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2014»


Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου
στην εκδήλωση «Ετήσια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2014»

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου στα εγκαίνια έκθεσης καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Ομήρου στα εγκαίνια
έκθεσης καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Φ. Πατσαλή σε εκδήλωση για το πιλοτικό πρόγραμμα ανίχνευσης καρκίνου του παχέος εντέρου στον Δήμο Δρομολαξιάς- Μενεού

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας, σε αυτήν την εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από κοινού από τον Δήμο Δρομολοξιάς – Μενεού και την κοινότητα Κιτίου, με σκοπό την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Ελέγχου του Καρκίνου του Παχέoς Εντέρου για τους κατοίκους του Δήμου Δρομολοξιάς – Μενεού.

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ



O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνάς Νικολάου, συμμετείχε στις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής



Προ ημερησίας διατάξεως θα ήθελα να αναφερθώ σε μία πολύ σημαντική ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που έχει οριστεί από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών να εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας «e-charge» της ΑΗΚ, στη Λευκωσία

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας στην παρουσίαση
της νέας υπηρεσίας «e-charge» της ΑΗΚ, στη Λευκωσία

Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μ. Δημητριάδη στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο


Συμμετοχή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μ. Δημητριάδη
στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης: Το Υπουργείο θα αναδείξει το περιβάλλον για επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης

Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης: Το Υπουργείο θα αναδείξει το περιβάλλον για επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης

April 2014 compared with March 2014 Volume of retail trade up by 0.4% in euro area Up by 0.6% in EU28




In April 2014 compared with March 2014, the seasonally adjusted volume of retail trade1 rose by 0.4% in the euro area2 (EA18) and by 0.6% in the EU282, according to estimates from Eurostat, the statistical office of the European Union. In March3 retail trade increased by 0.1% in both zones.
In April 2014 compared with April 20134 the retail sales index increased by 2.4% in the euro area and by 3.4% in the EU28.

Γνωστοποιήσεις συστήματος RAPEX για επικίνδυνο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών (RAPEX) κατά την εβδομάδα 12-18 Μαΐου 2014, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά προϊόντα, τα οποία εμπερικλείουν ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις προεδρικές εκλογές στη Συρία


Η Κύπρος ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 4ης Ιουνίου 2014 σχετικά με τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη Συρία. Αυτές οι εκλογές δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι χαίρουν νομιμότητας αφού έλαβαν χώρα εν μέσω εμφύλιας σύρραξης και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες για την ελεύθερη έκφραση της δημοκρατικής βούλησης του συριακού λαού.

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για το μήνα Μάιο, 2014



Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάϊο 2014 αυξήθηκε κατά 0,25 μονάδες ή 0,21% και έφτασε τις 118,03 μονάδες σε σύγκριση με 117,78 τον Απρίλιο 2014. Αυτό οφείλεται κυρίως σε αυξήσεις όπως τιμές των αεροπορικών ναύλων, ορισμένων φρέσκων φρούτων, όπως βενζίνης και ορισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Μειώσεις σημειώθηκαν όπως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των πατατών.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων για δημόσια διαβούλευση


Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 14(1)(β) της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Ύδατα (ΟΠΥ) 2000/60/ΕΚ στην Κύπρο, ανακοινώνει την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του 2ου Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, από την Επίτροπο για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το έτος 2013.

Ομιλία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε Συνέντευξη Τύπου

Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημαντική προσφορά του Εθελοντισμού στον τόπο μας. Ειδικότερα τώρα, που λόγω της οικονομικής κρίσης ο εθελοντισμός αναδεικνύεται η αναδυομένη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και απορροφά τους κραδασμούς των προβλημάτων αυτών.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο

Η Κυπριακή Δημοκρατία συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sissi και εκφράζει την ετοιμότητα της να συνεργαστεί πλήρως μαζί του στη βάση μιας εποικοδομητικής εταιρικής σχέσης που εκτείνεται σε όλους τους τομείς των διμερών μας σχέσεων αλλά και στο περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ανακοίνωση σχετικά με τη Σκόνη στην Ατμόσφαιρα της Κύπρου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοινώνει ότι σήμερα, 5 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην κοινότητα Πηγένια

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ανακοινώνει ότι πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα, γύρω στις 8:45 π.μ. στην περιοχή Αλουπόφουρνος της κοινότητας Πηγένια, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 9:30 π.μ. αφού έκαψε άγρια βλάστηση και εγκαταλειμμένες γεωργικές καλλιέργειες, σε έκταση μισού δεκαρίου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για λήψη αιτήσεων 6-ετών ομολόγων στη Λάρνακα

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ημερομηνίας 30 Μαΐου 2014, υπενθυμίζεται ότι μέσα στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της λήψης αιτήσεων εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών (Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους)

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για άνεργους πτυχιούχους

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης (ΜΙΔ), που είναι το διεθνές σκέλος του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), ανακοινώνει την έναρξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος πλήρους φοίτησης στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, στην Αγγλική γλώσσα.