22/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

    Ο  Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον                        Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας

22/07/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φ. Φωτίου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια 22.07.2013



 
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φ. Φωτίου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια
22.07.2013

Τελέστηκε το μνημόσυνο των πεσόντων της κοινότητας Κάμπου 22/07/2013

Τελέστηκε, χθες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κυριάκου το μνημόσυνο των πεσόντων της κοινότητας Κάμπου κατά την τουρκική εισβολή. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε:

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε περιφερειακών συσκέψεων κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας 22/07/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη στην αντικατοχική εκδήλωση της επαρχίας Κερύνειας, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας 22/07/2013


Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.
 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση απευθύνω χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση καταδίκης της κατάληψης της Κερύνειας που διοργανώνουν οι κατεχόμενοι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, η Ένωση Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας, τα προσφυγικά σωματεία Λαπήθου και Καραβά και ο Όμιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013



Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κατέθεσε στεφάνια στα Μνημεία Πεσόντων στην Κύπρο, στο Άλσος Στρατού και στην πλατεία Μαδρίτης 22.07.2013


Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου 1974, που διοργάνωσαν η Ένωση  Κυπρίων  Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), σε  συνεργασία  με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων  Ελλάδας  (Ο.Κ.Ο.Ε.) και την Κυπριακή Πρεσβεία, κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κύπρο, στο Άλσος Στρατού.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην αντικατοχική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα 22/07/2013

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.
Με ιδιαίτερα αισθήματα συγκίνησης, παρευρίσκομαι σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος, ως εκπρόσωπος της κυπριακής Κυβέρνησης, για να συμμετάσχω μαζί σας στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται και φέτος από οργανωμένα σύνολα, φορείς και οργανώσεις Κυπρίων που ζουν και ευδοκιμούν στο άγιο χώμα της Ελλάδας μας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Σε σχέση με δημοσίευμα σε πρωινή εφημερίδα, στο οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, να εμπλέκεται σε υπόθεση αιτήματος για την πειθαρχική δίωξη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας μετά τις διαπιστώσεις που έκανε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στην απόφασή του για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, διευκρινίζεται

Κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Άμυνας για τους πεσόντες του 1974, στην Αθήνα 22/07/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου 1974, που διοργάνωσαν η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με δημοσίευμα


Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης που φέρει τίτλο «Μετάκληση για δίωξη του Πρέσβη Παντελίδη» και διευκρινίζει τα πιο κάτω:

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου 22/07/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Εκδήλωση μνήμης στις ΗΠΑ για τα 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή 22/07/2013

Η κυπριακή παροικία στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 39η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τίμησε χθες τους πεσόντες με επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και στην οποία παρέστησαν οι διπλωματικές Αρχές Κύπρου και Ελλάδας, ηγετικά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και πολλοί ομογενείς.

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου για την 39η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο



                                                                         Αθήνα, 20 Ιουλίου 2013
Η Ελλάς αποδίδει φόρο τιμής και υποκλίνεται στη μνήμη των Κυπρίων και Ελλαδιτών υπερασπιστών της Κύπρου που με ηρωισμό και αυτοθυσία αντιμετώπισαν τον εισβολέα το καλοκαίρι του 1974.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Τελετή Ορκωμοσίας Οπλιτών 2013Β΄ ΕΣΣΟ



 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Τελετή Ορκωμοσίας Οπλιτών 2013Β΄ ΕΣΣΟ