21/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο παγκύπριο Φεστιβάλ Συνταξιούχων της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων 21/10/2012

Το χρέος των τραπεζών προήλθε από μανία κερδοσκοπίας ουσιαστικά και λανθασμένες ενέργειες, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνεται αντικειμενική και σωστή ανάλυση των αιτιών της κρίσης.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στο φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην των Καλλιτεχνών και Αγωνιστών της Ειρήνης και της Επαναπροσέγγισης Μιχάλη Κυρλιτσιά και Yücel Köseoğlu, στη Βορόκλινη 21/10/2012

Έχει λεχθεί ότι «Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Αυτό θεωρώ ότι αντιπροσωπεύει απόλυτα τη ζωή και τη σκέψη του Μιχάλη Κυρλιτσιά και του Yücel Köseoğlu. Και αυτό σίγουρα μπορεί να επιβεβαιώσουν όσοι είχαν τη χαρά και την τύχη να βρεθούν κοντά τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, χθες 21/10/2012


Το δημόσιο χρέος της Κύπρου είναι διαχειρίσιμο όσο μεγάλο και αν είναι το ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπογράμμισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος έγινε χθες δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας στην παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, στη Σεούλ 21/10/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη αναχωρεί σήμερα για την πόλη Σεούλ της Δημοκρατίας της Κορέας, για να εκπροσωπήσει τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και την Κυπριακή Προεδρία στην Υπουργική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Οκτωβρίου. Στόχος της Διάσκεψης είναι η προετοιμασία της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που θα γίνει στη Ντόχα του Κατάρ την περίοδο 26 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 21/10/2012

Η Κυβέρνηση θέλει να συζητήσει με την Τρόικα καλόπιστα και να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε επιπρόσθετη πίεση και περισσότερη αναστάτωση στον κόσμο με διάφορες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.